Facebook Pixel Ψωνίζει από Σατούρν, Αφρικανό... πασπαρτού
Life
| 2010-12-28 21:10:00

Ψωνίζει από Σατούρν, Αφρικανό... πασπαρτού

Ψωνίζει από Σατούρν, Αφρικανό... πασπαρτού

Ο Καμερουνέζος Μπενουά Ανκβό, ο οποίος μπορεί να παίξει σε άμυνα και μεσαία γραμμή προτάθηκε στην «Ένωση» και η περίπτωσή του εξετάζεται από τους «κιτρινόμαυρους».
 

 Tα οικονομικά της Ένωσης δεν είναι ανθηρά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι στην ΑΕΚ αδιαφορούν για το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου. Αντίθετα έχουν… ανοιχτές κεραίες και αναζητούν συμφέρουσες περιπτώσεις ώστε να ενισχυθούν για τις υποχρεώσεις που έχουν σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και ο Μπενουά Ανκβό! Ο 28χρονος δεξιός ακραίος αμυντικός της Σατούρν, ο οποίος έχει γεμάτη σεζόν με την ρωσική ομάδα αλλά μένει ελεύθερος. Ο Ανκβό, είναι γεννημένος την Πρωτοχρονιά του 1982 και έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Μονπελιέ, την Λιλ, στην Νασιονάλ Μοντεβιδέο και την Κρίλια Σαμάρα.

Ο Καμερουνέζος που έχει συμμετοχές και με την εθνική του ομάδα, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και ως δεξί χαφ, προτάθηκε πριν μερικές ημέρες στην ΑΕΚ και η εξετάζεται σοβαρά καθώς οι άνθρωποι της Ένωσης θεωρούν ότι μπορεί να είναι μια καλή λύση στην αγορά του Ιανουαρίου. Άλλωστε όπως αναφέραμε και πιο πάνω το γεγονός ότι μένει ελεύθερος από την Σατούρν είναι και το… κλειδί της υπόθεσης!

To who is who του Ανκβό

Ο Ανκβό είναι γεννημένος την 1η Ιανουαρίου του 1982 στο Καμερούν, αγωνίζεται στον χώρο της μεσαίας γραμμής ως αμυντικός μέσος, όμως αν χρειαστεί μπορεί να καλύψει το δεξί άκρο άμυνας και να δώσει λύσεις στο κέντρο της. Ξεκίνησε την καριέρα του από την πατρίδα του με την Μπαχάμ και τον χειμώνα του 2001 έκανε το μεγάλο βήμα για την Ευρώπη, καθώς η Μοντπελιέ πίστεψε στις δυνατότητές του και τον απέκτησε. Στην Γαλλία δεν μπόρεσε να δείξει κάτι το ιδιαίτερο, καθώς δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί, με αποτέλεσμα να αναζητήσει σε άλλες… πολιτείες την τύχη του.

Έτσι, τον Ιανουάριο του 2002 παραχωρείται στην Νασιονάλ Μοντεβιδέο. Στην Ουρουγουάη θα παραμείνει για 3 χρόνια, πριν επιστρέψει και πάλι στην Γαλλία το 2005 για λογαριασμό αυτή τη φορά της Λιλ. Στους «Λιλουά» θα παραμείνει μόλις για 6 μήνες, αν και πρόλαβε να αγωνιστεί 20 φορές, όμως οι δύο ομάδες δεν τα βρήκαν στο οικονομικό και ο 28χρονος Καμερουνέζος επέστρεψε στην Λατινική Αμερική. Δεν παρέμεινε για πολύ στο Μοντεβιδέο, καθώς η Αλαβές του δίνει την ευκαιρία να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ευρώπη και την Ισπανία, όμως δεν καταφέρνει να πείσει με την παρουσία του και δεν κατέγραψε ούτε μία συμμετοχή...

Οι άκρες των Ρώσων εκεί είναι γνωστές και η Κρίλια αποφάσισε να δαπανήσει περίπου 700.000 ευρώ τον χειμώνα του 2006 για να τον κάνει δικό της, ενώ μόλις το συμβόλαιό του με την ομάδα της Σαμάρα έφτασε στο τέλος του, αποφάσισε να το εξαργυρώσει με την μετακίνησή του στην Σατούρν όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα.


ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags