Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που είχε ο Σοφοκλής Πιλάβιος με την επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής για το θέμα της αδειοδότησης της ΠΑΕ Ηρακλής.

Οι βουλευτές ζήτησαν και αποφάσισαν την σύσταση μίας διακομματικής επιτροπής, η οποία θα ελέγξει τους φακέλους όλων των ομάδων από Σούπερ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ, ωστόσο για να προχωρήσει αυτό, θα πρέπει να δώσει πρώτα το «οκ» η ΕΠΟ και η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Ο Πιλάβιος εξήγησε πως ήταν αδύνατον να μείνει στην κατηγορία ο Ηρακλής, καθώς όπως είπε: «Κατέθεσε πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα, κατέθεσε ένα χαρτί του ΙΚΑ Καλαμαριάς. Επίσης στην προσφυγή του Πίτου Γκαρσία, αναφέρεται ότι ουδέποτε πληρώθηκε από τον Ηρακλή και είναι πλαστές οι υπογραφές του». Παράλληλα, ο παρουσίασε και ένα έγγραφο που έδειχνε πως ήταν πλαστή η φορολογική ενημερότητα του «Γηραιού» και ανέφερε πως για αυτό και οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν δικαίωμα να κάνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο. Μάλιστα, σημείωσε πως θα ανακληθούν όλες οι μεταγραφές που έκανε ο Ηρακλής τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, οι βουλευτές από την πλευρά τους επέμεναν πως πρέπει να ανοιχθούν όλοι οι φάκελοι των ομάδων και πρόσθεσαν, πως αν ο Ηρακλής δεν ήταν νόμιμος, σωστά και έπεσε. Κάπου εκεί όμως παρενέβη ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης, ο οποίος μάλλον… κατά λάθος ανέφερε: «Πάμε να σώσουμε μία ομάδα και θα κάνουμε κακό στις άλλες…».

«Ήρθες εδώ να μας απειλήσεις;»

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ωστόσο, δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης. Καθώς λοιπόν οι βουλευτές πίεζαν τον Σοφοκλή Πιλάβιο, αυτός παρουσίασε ένα έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, στο οποίο γίνονταν ειδική αναφορά στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η κίνηση αυτή… εξόργισε τους βουλευτές και θεωρήθηκε ως «απειλή». Μάλιστα, ένας εκ των βουλευτών του είπε: «Ηρθες εδώ για να μας απειλήσεις;». Ο Γιώργος Λιάνης τόνισε ότι «εδώ έρχονται ολόκληροι πρώην πρωθυπουργοί στη Βουλή», ενώ ο Γιάννης Ιωαννίδης πρόσθεσε ότι «η Βουλή μπορεί να κάνει έλεγχο όπου θέλει, έχουμε κάνει έλεγχο ακόμα και στις φυλακές».

Δύσκολα θα προχωρήσει…

Όσον αφορά την συνέχεια, το ΔΣ της ΕΠΟ και το ΔΣ της Σούπερ Λιγκ θα αποφασίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες, αν η διακομματική επιτροπή της βουλής θα ελέγξει τους φακέλους. Το πιθανότερο σενάριο πάντως αναφέρει πως δεν θα το δεχθούν και το θέμα θα κλείσει εδώ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επανεξέταση όλων των φακέλων!