Ολοι οι άλλοι καταλαβαίνουν ότι στην Ελλάδα επιβιώνουν μόνον όσοι (διαιτητές) έχουν μπάρμπα από την Κορώνη. Κι ο Τάσος Κάκος έδειξε ότι συνεχίζει να ακολουθεί τον στραβό δρόμο.

Αντιθέτως, ο ΠΑΟ... ίσιωσε. Και με δύο σερί νίκες έγινε φαβορί για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αρκεί να τριτώσει, για εκείνον, το καλό. Να νικήσει, δηλαδή, μεθαύριο, στο άδειο, λόγω τιμωρίας, ΟΑΚΑ την ΑΕΚ, η οποία αδικείται κατάφωρα από την ήττα στον Βόλο.

Ο ΠΑΟΚ, που δεν νίκησε και πάλι στο... στοιχειωμένο ΟΑΚΑ, ποντάρει στην ΑΕΚ. Διότι αν δεν νικήσουν οι «πράσινοι», θα πάει ο ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς θεωρούν ότι στην Τούμπα ο Ολυμπιακός Βόλου δεν γλιτώνει.

Εσπασε όλα τα κοντέρ ο Ρονάλντο, που έτρεχε προς την επίτευξη ενός μεγάλου ρεκόρ, ίσως και ακατάρριπτου, με... χαλασμένα φρένα. Και το πόδι πατημένο συνέχεια στο γκάζι. Οι «οπαδοί» του στέκονται στη σπάνια επίδοση της επίτευξης 40 γκολ. Γκολ που σημειώθηκαν σε 34 ματς, κατά συνέπεια πανηγύριζε γκολ κάθε 85 λεπτά!

Μάλιστα, ο συνολικός αριθμός τερμάτων που έχει πετύχει για την Πριμέρα Ντιβισιόν στα δύο χρόνια παρουσίας του στο «Μπερναμπέου» έφτασε στο 66. Κι όλα αυτά σε 63 ματς στα οποία αγωνίστηκε.Με τη... σαραντάρα ο Πορτογάλος άσος έσπασε το ρεκόρ (38 γκολ) που είχε πετύχει την αγωνιστική περίοδο 1950-51 ο Βάσκος Τέλμο Θάρα και είχε ισοφαρίσει τη χρονιά 1989-90 ο Μεξικανός Ούγκο Σάντσες.

Επίσης, με τα 53 γκολ συνολικά που έχει πετύχει φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεπέρασε την επίδοση (47 γκολ) που κατείχε από το 1960 ο Φέρεντς Πούσκας και απειλείται μόνον από τον Μέσι, ο οποίος, αγωνιζόμενος στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το προσεχές Σάββατο στο Γουέμπλεϊ, έχει τη δυνατότητα να τον φτάσει (αν πετύχει ένα γκολ) ή να τον ξεπεράσει.

Οι πολέμιοί του, που βρίσκονται και μέσα στις τάξεις των οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης, του χρεώνουν το γεγονός ότι στα πέντε φετινά ματς με την Μπαρτσελόνα ήταν ωσεί παρών. Κι ας έδωσε το Κύπελλο, με την κεφαλιά στις καθυστερήσεις, στην ομάδα του. Κι ας ισοφάρισε, με πέναλτι, το 0-1, επίσης από τα 11 μέτρα, του Μέσι, στο ματς πρωταθλήματος του «Μπερναμπέου».

ΥΓ.: Σαφώς, επεισόδια σημειώνονται και σε γήπεδα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Μόνον που εκεί οι αγώνες διακόπτονται. Οπως έγινε στο ντέρμπι του αυστριακού πρωταθλήματος, Ραπίντ Βιέννης - Αούστρια Βιέννης. Εκεί οι διαιτητές τολμούν. Και σταματούν το ματς (και στο 27΄), αν σημειώνονται βιαιότητες. Και σε βάρος του γηπεδούχου, όπως έγινε με τη Ραπίντ, οπαδοί της οποίας, που έχουν αδελφοποιηθεί με εκείνους του ΠΑΟ, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο μόλις οι αντίπαλοι προηγήθηκαν 2-0.

Πηγή: Εθνοσπόρ