Τους παράγοντες που ώθησαν τον Ντάριο Φερνάντεζ να προτιμήσει την Αλκή από τον ΠΑΟΚ εξέθεσε ο πρόεδρος της κυπριακής ομάδας, Νίκος Λίλλης, με συνέντευξή του στο metropolis.

Ο ισχυρός άνδρας της Αλκής αποκάλυψε ότι έδωσαν στον Αργεντινό ποδοσφαιριστή 240 χιλιάδες ευρώ με μπόνους:

«Γνωρίζαμε και εμείς για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ αφού μιλούσαμε και με τον ποδοσφαιριστή και τον εκπρόσωπό του. Γνωρίζω επίσης και για ενδιαφέρον άλλων ομάδων όπως ήταν και η Βαγιαδολίδ. Εμείς με τον Φερνάντεζ μιλάμε εδώ και ένα μήνα. Τελικά καταφέραμε και τον αποκτήσαμε. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι έχουμε προπονητή τον Γιτζάκ Σουμ ο οποίος ήθελε πολύ να τον φέρουμε στην Κύπρο. Η δική του παρουσία έπαιξε μεγάλο ρόλο. Θέλαμε τον παίκτη γιατί μπορεί να παίξει σε διαφορετικές θέσεις και σίγουρα έχει να προσφέρει πολλά στα δυόμισι χρόνια που υπογράψαμε συμβόλαιο», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Λίλλη.

Όσον αφορά τις τελικές λεπτομέρειες της μεταγραφής, ο πρόεδρος της Αλκής τόνισε:

«Η μεταγραφή οριστικοποιήθηκε σήμερα το πρωί, αν και τα είχαμε βρει από χθες το βράδυ. Η πρότασή μας ίσχυε εδώ και πολύ καιρό. Μπορώ να πω ότι εμείς του δίνουμε 240 χιλιάδες ευρώ το χρόνο συν τα μπόνους που προβλέπονται στο συμβόλαιό του….».