Αναλυτικά oι δηλώσεις του στον Aris FM:

«Στις προπονήσεις δουλεύουμε και επιθετικά και ανασταλτικά για το πως θα λειτουργεί η ομάδα και σε αυτόν τον τομέα έχει πέσει το βάρος. Χρειάζεται λίγη προσπάθεια από κάποιους παίκτες, κυρίως τους νέους, για να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει ο Αρης. Είναι μια ξεχωριστή προετοιμασία. Κάθε προπονητής έχει την δική του φιλοσοφία, έτσι και ο κ. Τσιώλης.
 
Μ` αρέσει γιατί περνάμε περισσότερες ώρες με τη μπάλα και όταν δουλεύεις συνεχόμενα με τη μπάλα στο γήπεδο βγαίνουν αυτοματισμοί και κινήσεις. Θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες προετοιμασίες. Το πρέσινγκ θα είναι ένα από το κυριότερα χαρακτηριστικά του Αρη τη νέα χρονιά, γιατί έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι και η γρήγορες επιθέσεις, κόντρα-επίθεση δηλαδή και με το ρόστερ που έχουμε μπορούμε να χτυπήσουμε κάθε αντίπαλη άμυνα.
 
Προσωπικά δουλεύω κάθε μέρα για να είμαι έτοιμος. Το ρόστερ του Άρη αποτελείται από αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Πρέπει σε κάθε αγώνα, σε κάθε προπόνηση να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό για να μπορείς να αποδεικνύεις στον κόσμο και στον προπονητή ότι αξίζεις να παίζεις.
 
Στόχος του Αρη είναι πάντα η Ευρώπη, πρέπει αυτός ο σύλλογος να παίζει σε τέτοιες διοργανώσεις. Από εκεί και πέρα, πρέπει η ομάδα να κατακτήσει ένα τίτλο και ίσως η φετινή χρονιά είναι μια καλή ευκαιρία. Αυτό δε σημαίνει ωστόσο ότι πρέπει να φορτωθούμε με επιπλέον άγχος».