Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηλίας Ζούρος στον "Sentra 103,3":

Για τον απολογισμό του τουρνουά στην Κύπρο:
"Νομίζω ότι είναι βιαστικό να ξεκινήσουμε και να θριαμβολογούμε. Το θετικό είναι ότι η ομάδα έδειξε κάποια καλά στοιχεία. Υπάρχει ενθουσιασμός, οι τρεις σωματοφύλακες, ο Ζήσης, ο Φώτσης και ο Μπουρούσης. Σιγά σιγά χτίζουμε μία νέα ομάδα. Υπάρχει πολύς ενθουσιασμός, διάθεση, λείπει η εμπειρία, υπάρχει όμως το θετικό στοιχείο πως όταν βγαίνει μία νέα σωδειά παικτών, προσπαθούν πολύ περισσότερο. Δεν υπάρχει μεγάλος χρόνος, πάντως και αυτό είναι το μειονέκτημα για την Εθνική. Πρέπει όλοι να αφομοιώσουν σε μικρό χρονικό διάστημα τα πράγματα που θέλουμε να τους μεταφέρουμε και να βρουν τη χημεία μεταξύ τους".

Για τα συμπεράσματα που βγήκαν από τα φιλικά στην Κύπρο: "Εχουμε τρία τουρνουά μπροστά μας. Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να γίνουν σαν προπόνηση, δεν μας απασχολεί που κερδίσαμε, το θετικό είναι ότι παλεύουμε και ότι είμαστε συγκεντρωμένοι. Το παιχνίδι με το Ισραήλ ήταν μία πολύ κακή προπόνηση. Υπήρξαν αρνητικά, υπήρξαν και θετικά πράγματα".

Για το αν βλέπει κάποια θετικά στοιχεία νωρίτερα απ' ότι περίμενε: "Μπήκαμε περισσότερο στο ότι η ομάδα πρέπει να λειτουργεί καλύτερα. Υπάρχουν στιγμές που η ομάδα λειτουργεί πολύ σωστά και αμυντικά και επιθετικά αλλά δεν υπάρχει ακόμα διάρκεια. Υπάρχουν πράγματα που θέλουμε να περάσουμε αλλά αυτό θα γίνει από τουρνουά σε τουρνουά. Για παράδειγμα, στην Κύπρο είχαμε δουλέψει ελάχιστα την άμυνα ζώνης και κόντρα στη Ρωσία υποχρεωθήκαμε να παίξουμε ένα ημίχρονο. Καλό είναι γιατί τα βρίσκουμε έτσι όλα μπροστά μας. Το ευχάριστο είναι ότι οι νεαροί παίκτες αποκτούν αυτοπεποίθηση, ο Σλούκας και ο Μάντζαρης, ο Μπράμος, ο Παπανικολάου σε καινούργιο ρόλο, πιο απελευθερωμένο. Σιγά σιγά όλοι οι παίκτες αρχίζουν να βρίσκουν το ρόλο τους".

Για το αν μετράει το 3 στα 3 στη ψυχολογία των παικτών: "Η νίκη δίνει αυτοπεποίθηση, κουράγιο για να συνεχίσεις. Το μήνυμα που περνάμε στους παίκτες όμως είναι η βελτίωση, μπορεί να έρθει και μία ήττα κακή".

Για το ρόλο των παλιών Ζήση, Μπουρούση και Φώτση: "Εχουμε τρεις παίκτες που έχουν την εμπειρία. Είναι σημαντικότατος ο ρόλος τους και έξω από το γήπεδο. Νιώθω πολύ ήρεμος έχοντας αυτούς τους παίκτες".

Για την πορεία της αποθεραπείας του Νικ Καλάθη: "Πηγαίνουμε βήμα βήμα γιατί αυτό που προέχει είναι η υγεία του. Δεν θα τον βιάσουμε να μπει στο γήπεδο, το ευχάριστο είναι ότι έκανε μία πρωινή προπόνηση, όχι σε μεγάλη ταχύτητας, ευελπιστούμε ότι την επόμενη εβδομάδα, εάν οι εξετάσεις είναι καλές και νιώσει καλά, θα αρχίσει να μπαίνει. Θα πάμε αργά για να είμαστε σίγουροι".

Για τον τομέα των ριμπάουντ: "Θέλουμε δουλειά. Υστερούμε και σε ύψος, η Ιταλία θα έχει στο τρία τον Γκαλινάρι, η Ρωσία τον Κιριλένκο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί θα παίξει σημαντικό ρόλο στο τουρνουά. Είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για να κερδίζεις τα παιχνίδια. Γι αυτό με το Ισραήλ είχα αυτό το παράπονο".