Δεν ανασκεύασε τη χθεσινή της τραγική εικόνα με την Ανόρθωση η ΑΕΚ. Η ομάδα του Δικέφαλου αετού ήρθε ισόπαλη 2-2 με την ΑΕ Λεμεσού, σε ένα ματς στο οποίο παρουσίασε εκ νέου προβλήματα.

Για την Ένωση σκόραραν για πρώτη φορά με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ο Σιαλμάς (12') και ο Κάλα (46'), ο οποίος πέτυχε και αυτογκόλ (55') στο 2-2 των Κύπριων. Η ΑΕΛ είχε κάνει το 1-1 με τον Εστέβες στο 19'.

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ στον αγώνα με την ΑΕΛ ήταν καλό. Η συνέχεια ήταν το θέμα. Η Ένωση μπήκε δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί στο 12' με τον Δημήτρη Σιαλμά, ο οποίος ήταν από τους καλύτερους παίκτες του πρώτου ημιχρόνου. Το γκολ μάλιστα προήλθε ύστερα από ωραίο συνδυασμό με τον Γκερέιρο, με τον Βραζιλιάνο να δει μπαλιά... λουκούμι στον Έλληνα φορ για να πετύχει το πρώτου τέρμα με τη φανέλα της ΑΕΚ!

Ωστόσο, τα πανηγύρια των “κιτρινόμαυρων” δεν κράτησαν αρκετά, αφού μετά από 7 λεπτά, οι Κύπριοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια, εκμεταλλευόμενοι το λάθος στην ενωσίτικη άμυνα. Στο 19', ύστερα από σέντρα από τα αριστερά, ο Εστέβες χώθηκε στο δεύτερο δοκάρι ανάμεσα σε Κάλα και Γεωργέα και από κοντά έγραψε το 1-1. Από εκείνο το σημείο η απόδοση της ΑΕΚ έπεσε κατακόρυφα, δείχνοντας ξανά κακό αγωνιστικό πρόσωπο! Οι “κιτρινόμαυροι” δεν μπορούσαν να αλλάξουν μία πάσα της προκοπής, ούτε πραγματοποίησαν καμία αξιόλογη φάση.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Ένωση, αφού στο 46' ο Κάλα σκόραρε για το 2-1. Και πάλι όμως η εικόνα δεν άλλαξε στο παιχνίδι της ελληνικής ομάδας, παρά το γεγονός ότι ο Ισπανός χρίστηκε σκόρερ και 9 λεπτά αργότερα. Μόνο που το τέρμα που πέτυχε ήταν εις βάρος της ομάδας του (2-0).

Για να λέμε την αλήθεια, η ΑΕΚ δημιούργησε κάποιες αξιόλογες στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είχε προβλήματα. Είχε και μάλιστα πολλά. Το θέμα είναι πως θα τα διορθώσει ο Χιμένεθ, αφού τα φιλικά θα τελειώσουν σύντομα και θα αρχίσουν τα επίσημα.

Ήδη σε μία εβδομάδα (18/8) είναι το πρώτο παιχνίδι στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ με τη Διναμό Τιφλίδας και ο χρόνος μετράει αντίστροφα...

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Κάρλος, Λουτσιάνο Σίλβα, Χόρχε Σίλας, Λακέρντα, Ελευθερίου, Μοντέιρο, Ενρίκε, Ντος Σάντος, Τζούνιορ Ντόσα, Οουόν
Στον πάγκο: Λεουζέν, Βούχο, Χριστοφή, Κρίστης, Κυριάκου, Μίντι

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Τσουκαλάς, Γκερέιρο, Γεωργέας, Κάλα, Αγκιρίμπα, Γκουλόν, Κλωναρίδης, Λαγός, Νικόλτσης, Σιαλμάς
Στον πάγκο: Μοσχονάς, Κοντοές, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Τσίτας, Φέτσης, Καράμπελας, Μπέρνς, Εγγλέζου, Δέλλας, Κάρλος, Κατσέτης