Facebook Pixel Tρία πουλάκια κάθονταν
Life
| 2011-08-11 22:56:00

Tρία πουλάκια κάθονταν

Tρία πουλάκια κάθονταν

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θα κάνουν συστάσεις στους παίκτες να χρησιμοποιούν λιγότερο το twitter. Θυμηθείτε μερικές αθλητικές ιστορίες με μπόλικο twitter.

Πέρα από τα οικονομικά προβλήματα και τις μεταγραφές που πρέπει να γίνουν, στον Παναθηναϊκού είπαν να ασχοληθούν και μ' ένα άλλο ζήτημα, που έχει βγει στην επιφάνεια τα τελευταία χρόνια.

Ο λόγος για το twitter που έχει μπει στην ζωή πολλών αθλητών και είναι μια ασχολία και ένα χόμπι, που τους δίνει την δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά και να επικοινωνούν περισσότερο με τους θαυμαστές τους.

Όπως λοιπόν στις περισσότερες ομάδες, έτσι και στον Παναθηναϊκό, δεν λείπουν οι ποδοσφαιριστές που έχουν προσωπικό λογαριασμό στην εν λόγω ιστοσελίδα και αυτό φαίνεται πως ενοχλεί τους διοικούντες και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μάλιστα, ετοιμάζεται να κάνει συστάσεις στους παίκτες του, προκειμένου να περιορίσουν την χρήση του twitter και αν είναι δυνατόν να την διακόψουν εντελώς. Ο λόγος είναι πως βγαίνουν στην δημοσιότητα πολλές φορές ειδήσεις, ενώ πολλοί θεωρούν πως οι ποδοσφαιριστές χάνουν τον χρόνο τους μ' αυτό το χόμπι.

Ένας από τους οπαδούς της παραπάνω θεωρίας είναι ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως η χρήση του twitter είναι χάσιμο χρόνο και προέτρεψε τους ποδοσφαιριστές του να σταματήσουν να ασχολούνται μ' αυτό. Η αλήθεια βέβαια είναι πως δεν τον άκουσαν πολλοί, αφού τόσο ο Ρούνι (που είχε απειλήσει οπαδό της Λίβερπουλ μέσω twitter), όσο και ο Φέρντιναντ (που είχε αποθεώσει τον Σκόουλς), δεν χάνουν την ευκαιρία να κάνουν αναρτήσεις. Από την άλλη, ο... δύσμοιρος ο Γκίμπσον άνοιξε για 2 ώρες twitter, αφού τα χλευαστικά μηνύματα των οπαδών, τον έκαναν να μετανιώσει για την απόφασή του.

Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα του Παναθηναϊκού και ας θυμηθούμε τους δύο θαυμαστές του Twitter, που δεν είναι πλέον κάτοικοι Παιανίας. Αναφερόμαστε φυσικά στον Ζιλμπέρτο Σίλβα, που έκανε αναρτήσεις μέχρι και κατά την διαδρομή της ομάδας από το πούλμαν στο γήπεδο, αλλά και την γυναίκα του Τζιμπρίλ Σισέ, Τζουντ, που έδινε αρκετά θέματα στα ΜΜΕ με τα όσα έγραφε.

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές στην σελίδα του Ζιλμπέρτο, ήταν όταν έγινε γνωστή η απόφασή του να φύγει από την Ελλάδα, όπου δέχθηκε πολλά μηνύματα αγάπης από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Από την άλλη, η σύζυγος του Τζιμπρίλ Σισέ, έκανε συνεχώς αναρτήσεις, δίνοντας πληροφορίες για το μέλλον του Τζιμπρίλ, αλλά και για τα όσα ένιωθε ο Γάλλος.

Τώρα λοιπόν που δεν υπάρχει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και ο Σισέ με την γυναίκα του, στο "τριφύλλι" αποφάσισαν να σφίξουν τα λουριά, για λόγους πειθαρχίας όπως καταλαβαίνουμε. Η συγκεκριμένη κίνηση δεν ξέρουμε κατά πόσο θα προβληματίσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού, όμως η αλήθεια είναι πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν προσωπικό λογαριασμό.

Τρανό παράδειγμα είναι ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος λίγο μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" δεν έχασε την ευκαιρία να καυτηριάσει μέσω twitter τα όσα έλαβαν χώρα και να δηλώσει περήφανος για την προσπάθεια της ομάδας του.

Το φαινόμενο βέβαια είναι παγκόσμιο όπως σας προαναφέραμε και στην Ελλάδα δεν είναι μονάχα ο Παναθηναϊκός που έχει ποδοσφαιριστές με twitter. Και στον Ολυμπιακό υπάρχουν λάτρεις της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, με τον μεγαλύτερο φαν να είναι πλέον στην Βραζιλία.

Ο λόγος φυσικά για τον Ντουντού Σεαρένσε, ο οποίος είχε... μανία με το twitter και έγραφε στα πορτογαλικά, στα αγγλικά και κάποιες φορές και στα ελληνικά! Πολλά ήταν τα μηνύματα αγάπης για τον Ολυμπιακό, όμως στο γήπεδο τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Το χόμπι πάντως δεν έχει κοπεί για τον Βραζιλιάνο που συνεχίζει στο ίδιο στυλ.

Το twitter όμως φαίνεται πως προσελκύει τους Βραζιλιάνους, αφού άλλος ένας άσος από την χώρα του καφέ είχε δεχτεί επίπληξη από την ομάδα του για μια κίνησή του. Συγκεκριμένα, μιλάμε για τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού, Γκάμπριελ, που άλλαξε τ' όνομα του λογαριασμού του (κάνοντας το "Γκάμπριελ ο αθάνατος"), κάτι που δεν άρεσε στους ανθρώπους της Γκρέμιο.

Δεν λείπουν πάντως και τα... παρατράγουδα όπως αυτό που είχε συμβεί στον Θανάση Παπάζογλου, του οποίου κάποιος χάκερ είχε κλέψει το κωδικό και έκανε περίεργες αναρτήσεις, δημιουργώντας μια αναστάτωση στον ποδοσφαιριστή.

Εκτός συνόρων πάντως το twitter είναι ακόμη πιο διαδεδομένο και πολλές φορές οι αθλητές στέλνουν το δικό τους μήνυμα. Για παράδειγμα, πολλοί παίκτες είχαν σχολιάσει πέρσι την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, ο Κασίγιας είχε δώσει συγχαρητήρια στην μισητή αντίπαλο Μπαρτσελόνα, ενώ ο Πικέ είχε εκφράσει τον ενθουσιασμό του για την μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Σιένα (πριν τον αποκλεισμό από το Final Four φυσικά).

Φυσικά δεν λείπουν και τα... προσωπικά μηνύματα που δίνουν ειδήσεις, αλλά πιο ερωτικές. Η ανάρτηση της Σακίρα η οποία αποκαλεί ήλιο της τον Πικέ ή η ανακοίνωση του γάμου του Φορλάν μέσω twitter, είναι δύο από τα εκατοντάδες παραδείγματα.

Επειδή όμως η διασκέδαση κάποιες φορές δεν έχει καλά αποτελέσματα, πολλοί προσπαθούν να προλάβουν το κακό, άλλοι δίνουν ελευθερία (επιτρέπεται το twitter στην Εθνική Ισπανίας του μπάσκετ, σε αντίθεση με την ομάδα ποδοσφαίρου) και άλλοι την πληρώνουν ακριβά (ο Κόουλ είχε δεχθεί πρόστιμο 20.000 λιρών).

Και φυσικά μέσα απ' όλα αυτά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το μπάσκετ. Τα δύο καλύτερα μηνύματα που βρήκαμε είναι του Γκρέιντζερ και του Τσίλντρες. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού είχε σχολιάσει τα επεισόδια στο Ελλάδα-Σερβία, ενώ ο διεθνής Αμερικανός, Ντάνι Γκρέιντζερ, είχε χαρακτηρίσει τους Ευρωπαίους παίκτες βρωμιάρηδες, που δεν χρησιμοποιούν αποσμητικό και μυρίζουν σαν "ψόφια γαϊδούρια".

Το twitter στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ

Οι παίκτες του ΝΒΑ είναι... λάτρεις του Twitter. Πρώτος διδάξας ήταν ο Σακίλ Ο'Νιλ (4.171.820 followers) και ακολούθησαν πολλοί άλλοι αστέρες του ΝΒΑ, που γράφουν καθημερινά τα μπασκετικά τους σχόλια, τις δραστηριότητες τους και τις απόψεις τους, ποστάροντας αρκετά συχνά φωτογραφίες από το γυμναστήριο ή το σπίτι τους.

Ο πρωτοπόρος "Σακ", μάλιστα, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού.

Κάπου βέβαια το... παράκαναν κι ο κομισάριος Ντέιβιντ Στερν απαγόρευσε από τους παίκτες να γράφουν στο Twitter κατά τη διάρκεια των αγώνων, όπως έκανε για παράδειγμα ο Ντουάιτ Χάουαρντ όταν -όντας τιμωρημένος- σχολίαζε τον αγώνα πλέι-οφ των Ορλάντο Μάτζικ. Αυτή ήταν κι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, μαζί με την κίνηση του Τσάρλι Βιλανουέβα των Μπακς να γράψει κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Το Twitter έχει... κοστίσει σε αρκετούς άλλους παίκτες. Ο Γκίλμπερτ Αρίνας κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμα για τα σεξιστικά σχόλια (αποκαλούσε τις γυναίκες "σκλάβους για το πρωινό" κτλ κτλ) που έγραψε , ενώ ο Μάικλ Μπίλσι "την πάτησε" (σ.σ ή μήπως τελικά ήταν για καλό) όταν δημοσίευσε μια φωτογραφία με το νέο του τατουάζ. Μόνο που στο βάθος της εικόνας υπήρχε ένα σακουλάκι μαριχουάνα, που τον οδήγησε τελικά σε κλινική αποτοξίνωσης.

ΠΗΓΗ: sport24

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags