Facebook Pixel O ανύπαρκτος σχεδιασμός των ομάδων μας
Life
| 2011-08-12 19:49:00

O ανύπαρκτος σχεδιασμός των ομάδων μας

O ανύπαρκτος σχεδιασμός των ομάδων μας

Ο Μιχάλης Τσόχος σχολιάζει για την ποδοσφαιρική πραγματικότητα στην Ελλάδα.

Η προχειρότητα σε όλο το μεγαλείο της από τις περισσότερες ελληνικές ομάδες επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά το φετινό καλοκαίρι. Είτε έχουν χρήματα, είτε όχι, τα όποια κενά γνώριζαν ότι θα είχαν δεν κατάφεραν να τα καλύψουν με αξιόπιστο τρόπο ως τώρα και αν τελικά θα το κάνουν θα είναι από σύμπτωση και όχι από σχεδιασμό.

Ο Ολυμπιακός έψαχνε δεδομένα για δύο θέσεις. Τερματοφύλακα και αμυντικό χαφ. Τερματοφύλακα πήρε, αλλά όχι από σκάουτινγκ, αλλά από πρόταση μάνατζερ. Και μιλάμε για μία θέση που ο Ολυμπιακός έψαχνε παίκτη εδώ και ένα χρόνο. Αντίθετα για τη θέση του αμυντικού χαφ ο Ολυμπιακός επέλεξε παίκτη με βάση το σκάουτινγκ του συλλόγου. Ο Κάρλος Σάντσες ήταν ένας παίκτης που εντόπισαν οι σκάουτερ που είδαν πάνω από 10 φορές που τσέκαραν μαζί με τον προπονητή από τον περασμένο Ιανουάριο και που κατέληξαν ότι αυτός είναι ο παίκτης που θέλουν. Καλώς ή κακώς ο Σάντσες δεν αποκτήθηκε και εναλλακτικό πλάνο δεν υπάρχει. Τώρα ο Ολυμπιακός θα ψωνίσει κάτι από αυτά που του προτείνουν τελευταία στιγμή οι μάνατζερ.

Πάμε και στον Παναθηναϊκό που τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Οι πράσινοι γνώριζαν ότι Σισέ, Ζιλμπέρτο και Γκοβού θα την κάνουν και δεν είχαν καν ψαχτεί. Για φορ πήραν τον Τοτσέ που είχε δει ο προπονητής σε κάποια ματς παλιότερα για αμυντικό χαφ πάλι δεν είχαν λύση και τους προέκυψε συμπτωματικά ο ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, Βιτόλο και για δεξί εξτρέμ πάλι έναν παίκτη που είχε παλιότερα ο προπονητής. Καμία οργάνωση κανένα σχέδιο κανένα σκάουτινγκ.

Στην ΑΕΚ η λέξη σκάουτινγκ είναι άγνωστη εδώ και χρόνια, σιγά μην γίνονταν γνωστή φέτος. Ο Μπλάνκο θα έφευγε, ο Σκόκο θα δίνονταν για να πάρει ανάσες το ταμείο, ο Μίτσελ δύσκολα θα έμενε και μας προέκυψε και το απρόοπτο με τον Ντιοπ. Και τι έκανε για όλα αυτά το σκάουτινγκ της ΑΕΚ. Τίποτα απολύτως. Βασίστηκε στις γνωριμίες του Χιμένεθ με τη Σεβίλλη και στη θεά τύχη.

Οι εποχές των παχιών αγελάδων πέρασαν ανεπιστρεπτί για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακόμη και για τις μεγάλες ομάδες. Η ανάγκη συνεπώς για καλό σχεδιασμό και σκάουτινγκ παραγωγικό είναι πιο μεγάλη από ποτέ. Και όμως στην Ελλάδα το τελευταίο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι αυτό.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags