Facebook Pixel Επιτέλους, έχασε!
Life
| 2011-08-15 00:29:00

Επιτέλους, έχασε!

Επιτέλους, έχασε!

Το σερί έσπασε, αλλά για να πούμε και την αλήθεια, καθόλου δε μας στεναχώρησε... Ισα ίσα, που η ήττα από την Ιταλία, περισσότερο μας ενθουσίασε, παρά μας απογοήτευσε...

Ενα είναι σίγουρο με τη νέα εθνική ομάδα του Ηλία Ζούρου. Δεν ξέρουμε αν θα κατακτήσει μετάλλιο, αν θα προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν θα μπει έστω στην 12άδα, ξέρουμε (και βλέπουμε) όμως, ότι για πρώτη φορά μετά το 2006, η Εθνική ομάδα παίζει μπάσκετ... Και μάλιστα καλό μπάσκετ. Με αρχές, με στόχευση στην επίθεση, με εξαιρετικές συνεργασίες περισσότερων των δύο παικτών, με άψογες (όχι πάντα) αποστάσει στην επίθεση.

Απόντος του ηγέτη, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να παίζει, να κερδίζει και να χάνει ως ομάδα. Κι αυτό έχει κάνει μέχρι τώρα στα 6 φιλικά που έχει δώσει.
Οχι δεν είμαστε τρελοί, ούτε μας έχει πειράξει η χθεσινή πανσέληνος. Η ήττα από την Ιταλία, μόνο καλό μπορεί να κάνει στη νεανική ομάδα του Ηλία Ζούρου. Σε περίοδο προετοιμασίας, ο μεγαλύτερος εφιάλτης των ομοσπονδιακών τεχνικών κάθε χώρας είναι οι νίκες στα φιλικά. Ουδείς επιθυμεί να βλέπει την ομάδα του, μόνο να κερδίζει στα φιλικά, διότι ο άγραφος κανόνας λέει ότι θα έρθει η ήττα κάποια στιγμή, και όταν έρθει θα είναι οδυνηρή. Κι όχι σε φιλικό, αλλά σε επίσημο ματς.

Η Ελλάδα των πολλών νέων παιδιών, μία ομάδα που άνοιξε ένα καινούριο, λευκό κεφάλαιο στην ιστορία της Εθνικής, δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Λιθουανία χωρίς νίκη... Θα ήταν κακό. Αφενός, διότι κανένα σύνολο με τόσα νέα πρόσωπα έχει καταφέρει να δέσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα (άρα και οι νίκες θα ήταν παρά φύσει), αφετέρου γιατί είναι πολύ εύκολο, όσο κι αν οι παίκτες επιθυμούν το αντίθετο, το πνεύμα να χαλαρώσει και η συγκέντρωση να μειωθεί. Ο οργανισμός το κάνει ασυναίσθητα, έστω κι αν η σκέψη επιδιώκει το αντίθετο.

Απέναντι στους Ιταλούς, η Ελλάδα δεν κατάφερε να ελέγξει καν την περιφερειακή δράση του Μπαρνιάνι, που ευστόχησε 5 τρίποντα με τους αντιπάλους να έχουν συνολικά 9/14(!!!), αλλά στην επίθεσή της, είδαμε φάσεις, που πραγματικά είχαμε πολλά χρόνια να δούμε από την Εθνική. Μία Εθνική, που γνωρίζει την αδυναμία της και προσπαθεί να την καλύψει όσο γίνεται πιο συνειδητά. Παίζοντας ομαδικό μπάσκετ, που κατά διαστήματα (όχι σε μεμονωμένες φάσεις) το έκανε εντυπωσιακά καλά. Εγιναν λάθη, μερικές πάσες έφυγαν στις εξέδρες, άλλες τις έκλεψαν οι Ιταλοί αλλά γενικώς, η Ελλάδα παίζει μπάσκετ και στην επίθεση πια... Κι αυτό αν μη τι άλλο είναι το μεγαλύτερο κέρδος μετά από τα φιλικά που έχουν γίνει έως τώρα... 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags