Facebook Pixel Σωστή απόφαση, από λάθος όργανο!
Life
| 2011-08-23 23:30:00

Σωστή απόφαση, από λάθος όργανο!

Σωστή απόφαση, από λάθος όργανο!

H ιστορία με τα στημένα το φετινό καλοκαίρι έχει ξεβρακώσει όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο από την κορυφή ως τα νύχια. Φτάσαμε, δηλαδή, για να γίνει το αυτονόητο και να πέσουν Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα να χρειαστούν τρείς αποφάσεις, έτσι ώστε να διορθωθεί αυτό που έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη στιγμή.

Ελλάς το μεγαλείο σου, λοιπόν. Είναι δυνατόν για μια τόσο καραμπινάτη υπόθεση να έχουν προκύψει τρείς εντελώς διαφορετικές αποφάσεις σε διάστημα μόλις ενός μήνα; Τι εμπιστοσύνη να έχει πια ο Έλληνας φίλαθλος όταν οι επιτροπές και τα πειθαρχικά όργανα άγονται και φέρονται από ομοσπονδίες και κυβερνήσεις και αποφασίζουν κάθε φορά ό,τι να' ναι;

Καταλάβατε τι έχουμε εδώ; Σε μια υπόθεση με τα ίδια ακριβώς στοιχεία είχαμε κατ’ αρχήν τον υποβιβασμό στην Β’ εθνική του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Στην συνέχεια η απόφαση άλλαξε και είχαμε την σωτηρία τους με μείωση βαθμών από την προσεχή σεζόν. Και τώρα έχουμε μια άλλη απόφαση που κάνει λόγο για υποβιβασμό στο Περιφερειακό.

Eπί της ουσίας, αυτό που έγινε ήταν το σωστό... Αλλά με ποιο τρόπο; Πως; Με τόση περιπέτεια; Τόσο εξόφθαλμα...
Για να ικανοποιηθεί, λοιπόν, το λαϊκό αίσθημα έρχεται αυτό που έγινε σήμερα, μόλις λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Ενός πρωταθλήματος που προκαλεί γέλιο και μόνο γέλιο. Κάτι που έπρεπε να έχει γίνει τόσο καιρό, έγινε μόλις σήμερα.

Από την άλλη πλευρά έχουν διασυρθεί κι εκτεθεί οι πάντες. Η κυβέρνηση έβαλε μπροστά τον τσαμπουκά της, θυμίζοντας άλλες εποχές, για να ρίξει την απόφαση της ΕΠΟ. Το πήραν προσωπικά οι υπουργοί και οι υφυπουργοί που ένιωσαν αδειασμένοι από την αθώωση Καβάλας και Βόλου από την ομοσπονδία.

Μήπως, όμως, η ΕΠΟ δεν τινάχθηκε στον αέρα με την σημερινή απόφαση; Για ποιο αυτοδιοίκητο θα μιλάει τώρα ο Πιλάβιος όταν η ΕΕΑ πήρε γραμμή από την κυβέρνηση; Οι χειρισμοί, άλλωστε, ήταν εντελώς άκομψοι και αδιάκριτοι, αφού η κυβέρνηση έτρεξε με νύχια και με δόντια μέχρι την τελευταία στιγμή για να σώσει την παρτίδα.

Και η ΕΕΑ, βέβαια, βρίσκεται ανοιχτή στις συνειδήσεις του κόσμου. Ο χάρτινος πύργος της αξιοπιστίας της κατέπεσε. Δεν βρίσκεται εκεί για να ελέγχει τις ΠΑΕ, όπως θέλαμε να νομίζουμε όλοι. Είναι εκεί για να εκτελεί κυβερνητικές εντολές. Βρέθηκε η πρώτη και μοναδική φορά για να συμβεί το σωστό, αλλά επιτέλους, σταματήστε επιτέλους αυτή την ανοησία που λέγεται Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Η μάλλον έχει... Να εκτελεί τις εντολές που της δίνουν... ΟΙ ανώτεροι. Αυτοί που την ενεργοποίησαν.

Αν μετά απ’ όλα αυτά περιμένετε να αρχίσει κάποιο πρωτάθλημα σοβαρό κι όχι σκέτο καλαμπούρι, τότε μάλλον θα ζείτε σε άλλον κόσμο. Κανείς, όμως, από τους φιλάθλους δεν ζει σε άλλον κόσμο. Στον κόσμο τους βρίσκονται οι ομοσπονδίες, τα πειθαρχικά όργανα, οι επιτροπές και οι κυβερνήσεις. Στο πιάτο ήρθε σε όλους αυτούς η υπόθεση των στημένων κι αντί να ξεβρωμίσουν τον τόπο, αρπάζοντας την ευκαιρία από τα μαλλιά, τελικά βρέθηκαν στην ίδια μοίρα αναξιοπιστίας με τους κατηγορούμενους. Μπέρδεψαν τα μπούτια τους όλοι μαζί και τα κάνανε σαλάτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τους... έσβησαν από τον χάρτη!

Παρέμβαση Παπανδρέου για το ποδόσφαιρο!

Το... κατόπιν εορτής σκεπτικό!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags