Facebook Pixel Χρυσό το μέλλον της κολύμβησης
Life
| 2011-08-24 15:09:00

Χρυσό το μέλλον της κολύμβησης

Χρυσό το μέλλον της κολύμβησης

Τα νερά δεν είναι πλέον σήμερα λιμνάζοντα στην Ελλάδα. Είτε αναφερόμαστε στην ανοιχτή θάλασσα και την αγριάδα της, είτε στη, χωρίς κυματισμό, πισίνα. Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου.

Η ελληνική κολύμβηση βρίσκει επιτέλους τον δρόμο των υψηλών διακρίσεων και... απειλεί, μέσα στους κόλπους της ίδιας ομοσπονδίας του υγρού στίβου, ακόμα - ακόμα και το πολυβραβευμένο άθλημα του πόλο.

Μετά τις απανωτές επιτυχίες του Σπύρου Γιαννιώτη στον μαραθώνιο της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα με τελευταία και πλέον ηχηρή τη χρυσή του νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήρθε και η σειρά των μικρών να καταθέσουν τον δικό τους οβολό στην ανάπτυξη και κυρίως στη δημιουργία της βιτρίνας του αθλήματος. Μια ματιά στον πίνακα μεταλλίων του παγκοσμίου πρωταθλήματος κολύμβησης εφήβων - νεανίδων είναι αρκετή για να πείσει ακόμα και εκείνους που αποφεύγουν το νερό όπως ο διάολος το λιβάνι.

Η Ελλάδα κατέχει την 9η θέση και μάλιστα με υψηλή συγκομιδή. Πέντε μετάλλια που αναλύονται σε ένα χρυσό, δύο ασημένια και δύο χάλκινα. Κι αν θέλετε να προχωρήσετε σε συγκρίσεις, σας πληροφορούμε ότι η προϊστορία μας στον θεσμό αναφέρει ένα μόλις μετάλλιο, το 2008 από την Κέλι Αραούζου. Συγκρατείστε, λοιπόν, τα παρακάτω ονόματα: Παναγιώτης Σαμιλίδης, ένα χρυσό και ένα χάλκινο, Ανδρέας Βαζαίος, δύο ασημένια, Κριστιάν Γκολομέεφ, ένα χάλκινο.

Μάλιστα, ο Σαμιλίδης έχει αναδειχθεί επιπλέον φέτος και χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης εφήβων με το δράμα της αναπάντεχης απώλειας του μικρού του αδελφού να σημαδεύει την πιο ανθηρή χρονιά της καριέρας του.

Πηγή: Εθνοσπόρ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags