Οι δώδεκα εκλεκτοί του δηλαδή θα είναι οι: Βασιλειάδης, Μπουρούσης, Ζήσης, Ξανθόπουλος, Καλάθης, Φώτσης, Παπανικολάου, Σλούκας, Μαυροειδής , Κουφός, Μπράμος και Καϊμακόγλου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά την ήττα από την Ιταλία στο τελευταίο παιχνίδι του Ακρόπολις, ο Ζούρος είπε: «θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βαγγέλη Μάντζαρη και τον Ίαν Βουγιούκα, που δεν θα συμμετέχουν στη δωδεκάδα που θα αγωνιστεί στη Λιθουανία. Έκαναν καταπληκτική προσπάθεια, αλλά για διαφορετικούς λόγους δεν θα είναι στη δωδεκάδα. Το μέλλον είναι μπροστά τους κι εύχομαι να είναι στην Εθνική».

Σχετικά με το παιχνίδι απέναντι στην Ιταλία ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε ότι «ήταν ένα πολύ χρήσιμο και ίσως το καλύτερο παιχνίδι προπόνησης για μας, για να βγάλουμε συμπεράσματα και να δούμε κάποια λάθη πριν τα επίσημα ματς. Το μόνο που θα έπρεπε να έχουμε περισσότερο είναι η συγκέντρωση. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας σε πολλά κρίσιμα σημεία, αλλά και αυτό είναι ένα μάθημα. Χαρακτηριστική είναι η τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας ή το τελευταίο χαμένο ριμπάουντ, ένας τομέας στον οποίο πήγαμε καλά σήμερα. Είχαμε ανοικτά σουτ και τα χάσαμε, χρησιμοποιήσαμε όλους τους παίκτες κι από όλους κερδίσαμε κάτι.

Είμαι ευχαριστημένος και περήφανος από την ομάδα. Έχει κάνει πολύ καλή διαδρομή. Εμείς ψάχνουμε τα καλύτερα δυνατά σχήματα για να αντιμετωπίζουμε όλες τις καταστάσεις. Η καλή άμυνα μάς βοήθησε να γυρίσουμε ένα ματς που πήγαινε να ξεφύγει, μας κράτησε στο ματς, αλλά ένα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ μάς στοίχισε τη νίκη. Μου άρεσε που μπήκε ο Σλούκας στα κρίσιμα και πήρε κάποιες προσπάθειες, παρότι αστόχησε. Έτσι θα μάθουν οι παίκτες. Είναι μικροί και πρέπει να πάρουν την εμπειρία. Θα κάνουμε λάθη και θα μάθουμε. Έχουμε μάθει να παλεύουμε και είμαι σίγουρος πως η άμυνά μας θα είναι όπως πρέπει».