Οι προκλήσεις, ωστόσο, για το νέο πρόγραμμα βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ θα παραμείνουν πολύ μεγάλες, προσθέτει η έκθεση.
Ο Fitch σημειώνει ότι οι νέες αξιολογήσεις για το αξιόχρεο της Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ανταλλαγής των ομολόγων των ιδιωτών πιστωτών, θα είναι πιθανότατα στη χαμηλή μη επενδυτική κλίμακα (low non-investment grade).
Ο Fitch επαναλαμβάνει, με βάση όσα είχε ήδη ανακοινώσει από τον περασμένο Ιούνιο, ότι θα υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Ελλάδας στην κατηγορία C από CCC που είναι σήμερα, μόλις γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την Ελλάδα της προσφοράς στους ιδιώτες πιστωτές για την ανταλλαγή των ομολόγων τους.
Στη συνέχεια, την ημέρα που θα λήγει η περίοδος της ανταλλαγής των ομολόγων, ο Fitch θα υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Ελλάδας σε περιορισμένη χρεοκοπία, ενώ η νέα αξιολόγηση θα δοθεί μετά την έκδοση των νέων ομολόγων που θα πάρουν οι ιδιώτες πιστωτές.
Αναφερόμενος στην κρίση χρέους συνολικά της Ευρωζώνης, ο Fitch αναφέρει ότι, αν και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 21 Ιουλίου, αποτελούν θετικά βήματα για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, υπολείπονται μίας συνολικής λύσης για την κρίση εμπιστοσύνης στην περιοχή της.
Προσθέτει, ότι έως ότου υπάρξει μία ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη και περαιτέρω μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, φαίνεται πιθανό ότι θα υπάρχουν και άλλα επεισόδια στις διακυμάνσεις της χρηματοπιστωτικής αγοράς.
Πηγή: Tanea.gr
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο