Facebook Pixel Βόλος και Καβάλα στον δρόμο της επιστροφής στη Superleague...
Life
| 2011-09-02 23:02:00

Βόλος και Καβάλα στον δρόμο της επιστροφής στη Superleague...

Βόλος και Καβάλα στον δρόμο της επιστροφής στη Superleague...

...με ISO από την ΕΕΑ. Διαβάστε το άρθρο του Βασίλη Σαμπράκου.

Σκαλίζοντας όσο μπορώ περισσότερο την υπόθεση «νέο πρωτάθλημα Superleague» φτάνω στο συμπέρασμα ότι πιο πολύ νοιαζόμαστε, οι ποδοσφαιρόφιλοι, από όσο νοιάζεται το ίδιο το ποδόσφαιρο να δώσει απάντηση στην ερώτηση «ποιες ομάδες θα συμμετέχουν;». Η έρευνα οδηγεί τις τελευταίες ώρες στην εκτίμηση ότι με τις κινήσεις που κάνουν ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα δημιουργούν στον εαυτό τους σοβαρές πιθανότητες να παραμείνουν στο πρωτάθλημα της Superleague. Αρκεί όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες σε Βόλο και Καβάλα να πείσουν τη διοίκηση του κράτους, κυρίως αυτή και όχι τη διοίκηση του ποδοσφαίρου, ότι οι δύο ΠΑΕ φεύγουν αληθινά και όχι εικονικά από τον έλεγχο του Αχιλλέα Μπέου και του Μάκη Ψωμιάδη.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έχει μέχρι ώρας αποφασίσει για τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στη νέα κατάθεση φακέλου από Βόλο και Καβάλα. Για να αποφασίσει, άλλωστε, σύμφωνα με τους insiders, θα πρέπει προηγουμένως να προστεθεί στα νέα δεδομένα και η απόσυρση της αίτησης που κατέθεσαν στο Διοικητικό Εφετείο ο Βόλος και η Καβάλα. Αν αυτό δεν συμβεί, όσοι γνωρίζουν εκτιμούν ότι το Υπουργείο Πολιτισμού δεν θα αλλάξει στάση και θα επιμείνει στην «δεν εξετάζω ξανά φακέλους που έχουν απορριφθεί» απόφαση.

Αν, όμως, αποσυρθούν από το πολιτικό δικαστήριο οι δύο ΠΑΕ και αν ο φάκελός τους πείσει την ΕΕΑ, δηλαδή την Πολιτεία, ότι έχουν ξεμπερδέψει από Μπέο και Ψωμιάδη, είναι πολύ πιθανό η Επιτροπή να αποφασίσει να δώσει το ISO συμμετοχής των δύο ΠΑΕ στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Πόσο πιθανό είναι να συμβούν και τα δύο, δηλαδή η απόσυρση από το διοικητικό εφετείο και η παρουσίαση φακέλου που θα πείθει ότι οι δύο ΠΑΕ άλλαξαν ιδιοκτησιακό καθεστώς και ότι το νέο δεν είναι της επιρροής των μέχρι σήμερα αφεντικών τους; Το τελευταίο ερώτημα θα απαντηθεί από την έρευνα που ήδη επιχειρείται από πολιτειακούς παράγοντες, οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουν άκρη σχετικά με το ποιοι είναι οι νέοι μέτοχοι και πόσο αληθινή είναι η εμπλοκή τους με τις ΠΑΕ. Αν ψηθεί ότι έγιναν αληθινές αλλαγές, η ΕΕΑ θα δώσει άδειες, για να πείσει με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση ότι δεν θέλει να τιμωρήσει τις πόλεις, τον Βόλο και την Καβάλα, για τα καμώματα των Μπέου, Ψωμιάδη.

Και τι θα γίνει με όλες τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες ΠΑΕ; Σε ποιο πρωτάθλημα θα παίξουν ο Αστέρας, ο Ηρακλής, η ΑΕΛ, ο Πανσερραϊκός, ο Λεβαδειακός, η Δόξα, τα Τρίκαλα; Κανείς δεν βιάζεται να απαντήσει. Το ποδόσφαιρο πετάει φελλούς στα βαρέλια και περιμένει να ωριμάσουν οι συνθήκες για να σκεφτεί και να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Η κυβέρνηση περιμένει από το ποδόσφαιρο να πάρει τις πρωτοβουλίες και να πει πώς θέλει να τακτοποιήσει τις ομάδες. Στο μέλλον όλα αυτά θα αποφεύγονται, διότι θα μπουν νέες προδιαγραφές στην απονομή ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης. Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα απαιτήσει από την ΕΠΟ να ξαναμετρήσει τις επιτροπές της, να ξεκαθαρίσει τις αρμοδιότητες αυτής της φαεινής ιδέας που αποκαλείται διαιτητικό δικαστήριο, να χαρακτηρίσει τελεσίδικες τις αποφάσεις της δευτεροβάθμιας επιτροπής και, επιτέλους, να στελεχώσει τις επιτροπές με τακτικούς δικαστές. Ολα αυτά φαίνεται ότι θα συμβούν στο μέλλον. Μόνο που μέχρι να συμβούν, δηλαδή στην υπόθεση που συζητάμε, το ποδόσφαιρο είναι αυτό που πρέπει να ενεργήσει, να αποφασίσει. Και για την ώρα δεν το κάνει.

Με όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό οδηγείται κανείς εύκολα μπροστά στο συμπέρασμα ότι για τη συμπλήρωση των κενών και την κανονική διεξαγωγή του πρωταθλήματος καίγονται πολύ περισσότερο η Nova, ο ΟΠΑΠ και η κυβέρνηση απ' όσο δείχνει να καίγεται η ΕΠΟ. Και το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι αυτό έχει αρχίσει να μας φαίνεται φυσιολογικό. Τόσο χαμηλά έχουμε βάλει τον πήχη των προσδοκιών και των απαιτήσεων που έχουμε, η κοινωνία του ποδοσφαίρου, από αυτόν που διοικεί το ποδόσφαιρο...

Λέγαμε για τον Φερέιρα ότι διαλέγει τους παίκτες. Δηλαδή τον Γκέργκελι εκείνος τον διάλεξε;

Κατ' αρχάς, θα τον λέμε Ρούντολφ, διότι αυτό είναι το επώνυμό του, όπως είπε ένας ψαγμένος ακροατής από την Ουγγαρία στον Γιάννη Καραλή. Οχι, δεν ήταν επιλογή του Ζεσουάλντο ο Ούγγρος. Ηταν μια πρόταση του Αλμπέρτο Μαλεζάνι μέσω του Φάνη Κλωνόπουλου προς τον Παναθηναϊκό. Και επειδή ο Ρούντολφ έχει τα χαρακτηριστικά του επιθετικού που έψαχνε ο Πορτογάλος προπονητής, ο Φερέιρα είπε «ναι», λαμβάνοντας υπόψη ότι ήταν παίκτης που οικονομικά μπορούσε να «σηκώσει» αυτή την εποχή ο Παναθηναϊκός.

Αν έχω μάθει σωστά, στο μυαλό του Ζεσουάλντο ο Ρούντολφ προορίζεται, καταρχήν, για την κορυφή της επίθεσης στο 4-3-3 ή κάτι τέτοιο που προσπαθεί να παίξει φέτος. Για εκεί τον προορίζει, αφού έχει ήδη μάθει ότι ο Ούγγρος έχει αποδώσει ικανοποιητικά σε αυτόν τον ρόλο σε παιχνίδια της Εθνικής ομάδας. Και αυτό σημαίνει ότι στο μυαλό του Φερέιρα τούτη τη στιγμή ο Τοτσέ κάθεται στον πάγκο και ο Πετρόπουλος στην εξέδρα.

Ο Φερέιρα στη στιγμή που βρισκόταν δεν είχε να προτείνει κάτι καλύτερο από τον Ρούντολφ. Δεν θα μπορεί, λοιπόν, να παραστήσει εκ των υστέρων τον Χιμένεθ και να δηλώσει ότι «εγώ άλλον ήθελα και άλλον μου έφερε η διοίκηση». Αλλωστε, τέτοιες συμπεριφορές είναι μακριά από τη νοοτροπία του Ζεσουάλντο. Και σε αυτό το κομμάτι ο Παναθηναϊκός είναι τυχερός. Διότι το μόνο που του λείπει τώρα είναι να αρχίσει να τον εκθέτει και ο προπονητής του…

ΠΗΓΗ: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags