Όλα δείχνουν ότι ο τραυματισμός του Σωτήρη Νίνη είναι αρκετά σοβαρός και θα τον κρατήσει περίπου πέντε μήνες εκτός γηπέδων. Μερική ή ολική ρήξη χιαστού είναι περίπου το ίδιο πράγμα, όπερ σημαίνει ότι το νυστέρι είναι η μόνη λύση και το πρωτόκολλο της αποθεραπείας πολύ συγκεκριμένο. Αν επιστρέφοντας στην Αθήνα οι εξετάσεις επιβεβαιώσουν τη διάγνωση του ιατρικού τιμ της Εθνικής, ο Νίνης θα μπει στο χειρουργείο και θα επιστρέψει στα γήπεδα τον Φλεβάρη.

Με το χρόνο που θα χρειαστεί για να ξαναβρεί ρυθμό και πατήματα, ουσιαστικά μιλάμε για μια σχεδόν χαμένη χρονιά. Θα προλάβει να παίξει στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές του πρωταθλήματος, με μεγάλο προσωπικό κίνητρο την τελική φάση του Euro. Η προοπτική της συμμετοχής τους σε ένα τόσο σπουδαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού, βοηθάει πολύ τους παίκτες να δώσουν το κάτι παραπάνω για να προλάβουν το τρένο.

Δεν είναι κακό να έχεις τέτοιο κίνητρο. Ματς με την ομάδα τους θα κάνουν εκατοντάδες στην καριέρα τους. Ματς σε Μουντιάλ ή Euro κάνουν ελάχιστα. Αυτή η προοπτική βοηθάει τους αθλητές να έχουν καλύτερη ψυχολογία και μεγαλύτερη υπομονή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σνομπάρουν τις ομάδες τους και τις υποχρεώσεις που έχουν μ' αυτές.

Αυτή η άτυχη στιγμή ήλθε σε μια χρονιά που το αγόρι έπρεπε να δείξει ότι έγινε άντρας. Και τον βρήκε σε μια στιγμή που η ψυχολογία του άρχισε να ανεβαίνει κατακόρυφα, πρώτα με το γκολ που πέτυχε στην Κέρκυρα και κυρίως μ' αυτό που σημείωσε στο Τελ Αβίβ. Τέτοια γκολ χαρακτηρίζονται «γκολ καριέρας» όχι μόνο για την ομορφιά τους, αλλά κυρίως για την κρισιμότητά τους. Είναι ένα γκολ που ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στην εθνική μας για την τελική φάση του Euro κι αν επιτευχθεί αυτός ο στόχος, το όνομα του Νίνη θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια.

Οι τραυματισμοί είναι κομμάτι της ζωής του ποδοσφαίρου. Κάποια στιγμή, οι περισσότεροι παίκτες βιώνουν μια τέτοια δυσάρεστη εμπειρία στην καριέρα τους. Σίγουρα ήλθε σε μια κακή στιγμή για τον Σωτήρη, αλλά ποια στιγμή άραγε είναι «καλή»; Σκεφτείτε να πάθαινε κάτι τέτοιο σε μια εποχή ντεφορμαρίσματος. Θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να το ξεπεράσει ψυχολογικά, χώρια που κάμποσοι θα βιάζονταν να τον ξεγράψουν. Τώρα, τουλάχιστον, υπάρχει μια γλυκιά προσμονή για την επιστροφή του.

Ο Νίνης μπορεί να βγει πιο δυνατός απ' αυτή την περιπέτεια. Βοηθούν τέτοιου είδους δοκιμασίες τους παίκτες να ωριμάσουν, αρκεί να διαχειριστούν σωστά την κατάσταση ψυχολογικά και να πάνε όλα καλά στην επέμβαση και την αποθεραπεία τους. Είναι μια δύσκολη στιγμή αλλά ξεπερνιέται, αρκεί να μην κατεβάσει το κεφάλι και τον πάρει από κάτω. Δίπλα του έχει το παράδειγμα του Καραγκούνη. Πέρασε τα ίδια κι αυτός όταν τραυματίστηκε στον αξέχαστο προημιτελικό με τη Μπαρτσελόνα, χωρίς εκείνη η περιπέτεια να πάει την καριέρα του πιο πίσω.

Ο Παναθηναϊκός χάνει για μισό πρωτάθλημα και βάλε έναν πολύ σημαντικό παίκτη του, αλλά συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Το να κάτσει να κλαίει τη μοίρα του, δεν τον βοηθάει σε κάτι. Αλίμονο αν αντιδράσει έτσι. Είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει με όποιους παίκτες διαθέτει, γιατί την Ιστορία τη γράφουν οι παρόντες και όχι οι απόντες.

ΥΓ: Επειδή μερικές φορές κάνουμε σα μικρά παιδιά, δε λέει κάτι που ο τραυματισμός του Νίνη συνέβη σε αγώνα της εθνικής. Θα μπορούσε να συμβεί και την ώρα που περπατούσε στο πεζοδρόμιο. Χίλια δίκια έχει ο Παναθηναϊκός για τη νοσηρή κατάσταση που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο με σημαντική ευθύνη και της ΕΠΟ, αλλά η εθνική είναι η ομάδα όλων μας και πάντα πρέπει να μένει έξω από κάθε είδους συλλογική αντιπαράθεση.

Πηγή: leoforos.gr