Facebook Pixel Αθήνα και Ρώμη τα μαύρα πρόβατα της ΕΕ
Life
| 2011-09-06 21:09:00

Αθήνα και Ρώμη τα μαύρα πρόβατα της ΕΕ

Αθήνα και Ρώμη τα μαύρα πρόβατα της ΕΕ

Από την Ισπανία το βρήκαν Ελλάδα και Ρώμη, με τη Μαδρίτη να τις κατηγορεί για την κατάσταση στην Ευρωζώνη. Για υπαναχώρηση της χώρας μας από το σχέδιο λιτότητας, κάνει λόγο η ισπανική κυβέρνηση

Με την κρίση χρέους να δημιουργεί νέες αναταράξεις στην Ευρωζώνη, η Ισπανία, που πρόσφατα ενέταξε στο Σύνταγμα έναν "χρυσό κανόνα" δημοσιονομικής πειθαρχίας για να εξευμενίσει τις αγορές, έβαλε στο στόχαστρο την Ελλάδα και την Ιταλία.

Αυτό που υποστηρίζεται είναι ότι ορισμένες χώρες δεν εκπληρώνουν τους στόχους τους για τη μείωση των ελλειμμάτων, γεγονός που τροφοδοτεί μια περίοδο αναταραχής στον κόσμο.
"Περνάμε μία παγκόσμια οικονομική αναταραχή που εκδηλώνεται κάθε μέρα... Είμαστε πολύ ανήσυχοι για το γεγονός ότι ορισμένες χώρες δεν πηγαίνουν καλά και δεν εκπληρώνουν τους στόχους τους (για τη μείωση των ελλειμμάτων): η Ελλάδα και η Ιταλία με το σχέδιο λιτότητας και για το οποίο υπαναχώρησε έπειτα από λίγες ημέρες", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χοσέ Μπλάνκο, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco.

Από αυτό εξαρτώνται οι αποφάσεις "των αγορών που πρέπει να αγοράσουν το χρέος μας", προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι η Ισπανία, σε ό,τι την αφορά, είχε προβλέψει αυτήν την δύσκολη περίοδο και έλαβε μέτρα για να την αντιμετωπίσει.
Οι Ισπανοί βουλευτές ενέκριναν την Παρασκευή την προσθήκη στο ισπανικό Σύνταγμα ενός "χρυσού κανόνα" δημοσιονομικής πειθαρχίας, σε ένδειξη καλής θέλησης προς τις αγορές, κίνηση που προκάλεσε κοινωνική και πολιτική δυσαρέσκεια.

Τα δύο μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα της Ισπανίας οργανώνουν την Τρίτη, μεγάλη διαδήλωση στη Μαδρίτη, απαιτώντας τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη συνταγματική τροποποίηση, καθώς το κείμενο της τροπολογίας βρίσκεται στην ισπανική Γερουσία, στο πλαίσιο μίας επείγουσας κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags