Facebook Pixel Απεργιακές κινητοποιήσεις
Life
| 2011-09-20 10:16:00

Απεργιακές κινητοποιήσεις

Απεργιακές κινητοποιήσεις

Οι εργαζόμενοι, σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, με εικοσιτετράωρη απεργία την προσεχή Πέμπτη.

Επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ.

Το Γενικό Συμβούλιο της 16ης Σεπτεμβρίου της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να προχωρήσει σε «καταλήψεις υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, για την προβολή, την ανάδειξη και τη διεκδίκηση, των αιτημάτων των εργαζομένων».

Για τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στους φορείς που το προσωπικό τους εντάσσεται στον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 13.00 επίσης στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Αποφασίστηκε επίσης, η κήρυξη 3ωρης παναττικής στάσης εργασίας την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου για όλο το Δημόσιο (12:30 - λήξη ωραρίου) για τα θέματα της Παιδείας και τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 στα Προπύλαια.

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τέλος, την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 6 Οκτωβρίου και εξουσιοδότηση της Ε.Ε. για τη διεύρυνση ή τη μεταφορά της απεργίας, προκειμένου να υπάρχει κοινή γενική απεργία των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ ανοιχτό έμεινε το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωράει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, με οικονομικά κυρίως αιτήματα.

Συγκεκριμένα οι Ελεγκτές εξήγγειλαν εικοσιτετράωρη απεργία την Κυριακή 25/09/2011, (00:01-24:00) και την κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 28/09/2011, από τις 12:00 έως τις 16:00.

Επίσης εξήγγειλαν τη συμμετοχή του κλάδου στις απεργίες της ΑΔΕΔΥ.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags