Facebook Pixel "Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει"
Life
| 2011-09-24 13:54:00

"Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει"

"Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει"

Την βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει αν κάνει όλα όσα πρέπει, εξέφρασε ο διευθυντής της ευρωπαϊκής διεύθυνσης του ΔΝΤ, Αντόνιο Μπόρζες, χθες στη Ουάσινγκτον.

Μετά τους επικήδειους από τους Αμερικανούς οικονομικούς αναλυτές και τα άρθρα της Financial Times που έχουν ήδη "χρεοκοπήσει" τη χώρα, ο Αντόνιο Μπόρζες δίνει μια ανάσα στην ελληνική οικονομία (και ψυχολογία), δηλώνοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να σωθεί.

"Αν οι Έλληνες κάνουν αυτό που οφείλουν να κάνουν, δεν θα υπάρξει χρεοκοπία", υπογράμμισε ο Μπόρζες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο των ετήσιων συνελεύσεων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο Μπόρζες πρόσθεσε πως όσα αποφασίστηκαν στις 21 Ιουλίου για το δεύτερο σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας είναι "εξαιρετικά σημαντικά", διευκρινίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι έτοιμοι "να βάλουν στο τραπέζι τόσα χρήματα όσα είναι απαραίτητα για να βοηθηθούν οι χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολία".

Για να συμβούν όλα αυτά τα ιδανικά σενάρια, ο Μπόρζες τονίζει ότι πρέπει και η Ελλάδα να βάλει το χέρι της, χρησιμοποιώντας την χαρακτηριστική φράση "να βάλει το σπίτι της σε τάξη", ώστε να μπορεί να υπολογίζει στην πλήρη υποστήριξη της Ευρώπης για όσο καιρό χρειάζεται.

Φυσικά, ο Μπόρζες κρούει και τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως αν οι Έλληνες δεν σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους, τότε "αυτή η υποστήριξη μπορεί να εξατμιστεί πολύ γρήγορα".

Πηγή: cosmo.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags