Το «τριφύλλι» μπορεί να μην έλαμψε με την απόδοσή του, ωστόσο... ξεμούδιασε κόντρα στην Καλλιθέα και έδειξε ότι παραμένει σε καλή κατάσταση. Ο Φερέιρα σίγουρα είδε κάποια πράγματα, κυρίως στην επιθετική λειτουργία της ομάδας, ενώ δοκίμασε και αρκετούς νεαρούς.
Δοκιμές στην επίθεση...
Αυτό που πρέπει να κρατήσει κανείς από το φιλικό του Παναθηναϊκού κόντρα στην Καλλιθέα, δεν είναι η νίκη, αλλά τα όσα δοκίμασε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πορτογάλος τεχνικός, σε αντίθεση με τους επίσημους αγώνες, όπου χρησιμοποιεί το 4-3-3, στο «Ελ Πάσο» επέμενε αρκετά στο 4-4-2. Στο πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, τους Μπουμσόνγκ, Καντέ στο κέντρο της άμυνας, και τους Βύντρα δεξιά, Σπυρόπουλο αριστερά.. Σιμάο-Κατσουράνης ήταν οι κεντρικοί μέσοι, ο Ζέκα δεξί χαφ, ο Κουίνσι αριστερό, ο Λέτο περιφερειακός επιθετικός και ο Πετρόπουλος στην κορυφή.
Στην επανάληψη, με τις αλλαγές που έκανε ο Φερέιρα τροποποίησε το σύστημα σε 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Καρνέζης, στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Σαριέγκι και Καντέ, αριστερά ο Σπυρόπουλος και δεξιά ο Μαρίνος. Σιμάο και Βιτόλο ήταν τα αμυντικά χαφ, ενώ πίσω από τον προωθημένο Πετρόπουλο έπαιζαν ο Κλέιτον αριτσερά, ο Φουρλάνος κέντρο και Μαυρίας δεξιά.
Σούπερ Λέτο, σκόρερ ο Βύντρα!
Όσον αφορά την εξέλιξη του ματς, αν και φιλικό είχε καλό ρυθμό. Οι «πράσινοι» ήταν ορεξάτοι και με... μπροστάρη τον Σεμπάστιαν Λέτο έψαξαν από νωρίς το γκολ, ωστόσο παρά την καλή κυκλοφορία μπάλας, δεν είχαν πολλές φάσεις. Απείλησαν αρχικά στο 20' με σουτ του Κουίνσι και στο 23' με απευθείας φάουλ του Λέτο, ενώ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκαν τελικά τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Λουκά Βύντρα. Ο Λέτο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Καντέ με τακουνάκι πάσαρε στον κεντρικό αμυντικό των «πρασίνων», ο οποίος με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 43'.
Φάουλ Κλέιτον και... 0-2
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, καθώς μόλις στο 49' ο Κλέιτον με απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 0-2. Από το δεύτερο γκολ και μετά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά και οι φάσεις έγιναν ελάχιστες. Σε αυτό βοήθησαν βέβαια και οι νέες αλλαγές του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος θέλησε να δώσει χρόνο σε αρκετούς νεαρούς παίκτες του. Το γεγονός αυτό προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί η Καλλιθέα, η οποία πίεσε, έχασε κάποιες ευκαιρίες με τον Καλτσά και τον Ντιαλό, ωστόσο το 0-2 έμεινε τελικά μέχρι το φινάλε. Μάλιστα, στο 90' ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να ανεβάσει και άλλο τον δείκτη του σκορ, όταν ο Καντέ με κοντινή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Τακίδης, Αρκούδας, Βιδάλης, Κουτρουμπής, Αρβανίτης, Καλτσάς, Πρίπου, Πλατέλλας, Μιχαλόπουλος, Κάτσικας, Ντακόλ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης (59' Ταμπάκης), Βύντρα (46' Μαρίνος), Σπυρόπουλος (59' Ιωαννίδης), Μπουμσόνγκ (46' Σαριέγκι), Καντέ, Σιμάο (59' Λαγός), Ζέκα (46' Μαυρίας), Κατσουράνης (46' Βιτόλο), Κουίνσι (46' Κλέιτον), Λέτο (46' Φουρλάνος), Πετρόπουλος.