Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με ένα πέναλτι-φάντασμα που πήρε ο Θεοδωρίδης από τον Κώτσιο και το μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος, αλλά ο ΠΑΣ με τους Μπακαγιόκο και Ντε Βινσέντι προηγήθηκε, προτού ο Καμαρά στο 34` διαμορφώσει το 2-2. Πάντως, ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αποβολή του Ρότσα στο 39` αν και πλησίασε στο 3-2 με το δοκάρι του Γεωργίου και τη μεγάλη ευκαιρία του Μπακαγιόκο. Παράλληλα, δεν μέτρησε το γκολ του Μπεσέρα στο 81` σε μια αμφισβητούμενη φάση, με το 2-2 να είναι το τελικό αποτέλεσμα σε ένα πολύ ωραίο ματς.

"Τσούκου-τσούκου" και νεύρα...

Σαν να μην... έγινε ήταν το πρώτο 10λεπτο και τα αίματα άναψαν στο 12` για μια φάση "φερ πλέι" στο πλάγιο, με τους Πάντο, Κώτσιο, Καμαρά και Τζημόπουλο να τσακώνονται σαν τα κοκόρια, με τους δύο τελευταίους να "κιτρινίζονται".

Η ένταση πάντως φάνηκε να ξύπνησε τους γηπεδούχους που ανέβηκαν και έκλεισαν στα καρέ τους τον ΠΑΣ κι όλα έδειχναν οτι το γκολ ήταν θέμα χρόνου...

Τέσσερα γκολ και αποβολή!

Στο 24` ο Θεοδωρίδης με μια μεγαλοπρεπή... βουτιά, πήρε το πέναλτι από τον Κώτσιο, που δεν τον ακούμπησε, και ο ίδιος ο παθών το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0!

Κόντρα όμως στη ροή του ματς, οι Γιαννιώτες χτύπησαν δις! Αρχικά, στο 30` ο Μπακαγιόκο από την ωραία μπαλιά του Πάτσα έφυγε στην πλάτη της άμυνας και ισοφάρισε με πλασέ, ενώ στο 34` ο Ντε Βινσέντι με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά τιμώρησε τον Τσενάμο για την κακή του τοποθέτηση για το 1-2!

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενουμένων, στο 35` ο Καμαρά με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2, αλλά το ανόητο τάκλιν που έκανε ο Ρότσα στον Γεωργίου του κόστισε τη δεύτερη κίτρινη και την αποβολή αφήνοντας τον Παναιτωλικό με 10.

Τα νεύρα λοιπόν και οι... τρύπιες άμυνες ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία του πρώτου μέρους σε αυτό το χορταστικό από κάθε άποψη 2-2.

Καλύτερος ο ΠΑΣ, πολλές οι διακοπές

Ο Μπακαγιόκο στο 49` κατάφερε να... χάσει το γκολ από το δώρο-γύρισμα του Κούσα, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Γεωργίου από κοντά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι!! Ο ΠΑΣ εκμεταλλευόμενος την αριθμητική του υπεροχή στεκόταν καλύτερα, όμως τα πολλά φάουλ και οι διακοπές είχαν χαλάσει τον καλό ρυθμό του ματς.

Στο 81` ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ του Μπεσέρα καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ, ενώ παρά τις αλλαγές των δύο τεχνικών δεν άλλαξε κάτι ως το τέλος, με τελικό 2-2 να αφήνει ευχαριστημένο περισσότερο τον Παναιτωλικό έτσι όπως εξελίχτηκε το ματς.  

Το φιλμ του αγώνα:

90+5` Λήξη του αγώνα

90` Κίτρινη στον Μπεσέρα

86` Kίτρινη στον Πάντο

85` Ο Κουέβας στη θέση του Γεωργίου

82` Ο Μεζάγκ στη θέση του Καμαρά

81` Ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ του Μπεσέρα για επιθετικό φάουλ στον Κουτρομάνο

79` Ο Μπαμόγκο αντί του Θεοδωρίδη

76` Ο Ζαϊρί στη θέση του Πατσατζόγλου

69` Ψηλοκρεμαστό φάουλ του Θεοδωρίδη, σε κόρνερ ο Κηπουρός

68` Μπεσέρα ντί Ντε Βινσέντι

68` Κίτρινη ο Πατσατζόγλου

67` Kίτρινη ο Μπουζίντ

57` Ο Παλαιολόγος αντί του Αναστασιάδη

55` Mπάσιμο του Ντε Βινσέντι από δεξιά και γύρισμα, πλασέ του Γεωργίου στο δοκάρι!

49` Λάθος γύρισμα του Κούσα, ο Μπακαγιόκο πέρασε και τον Τσενάμο, αλλά πλάσαρε άστοχα, παράλληλα προς την εστία!

46` Έναρξη του δευτέρου μέρους

45+2` Λήξη του πρώτου μέρους

39` Δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή για τον Ρότσα για μαρκάρισμα..

35` Σέντρα του Άντι από αριστερά, κεφαλιά του Καμαρά στο πρώτο δοκάρι και 2-2!

34` Μπαλιά του Τζημόπουλου, ο Ντε Βινσέντι με έξυπνη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά "κρέμασε" τον Τσενάμο που ήταν εκτός θέσης για το 1-2!

30` Ο Μπακαγιόκο έφυγε στην αντεπίθεση από μακρινή μπαλιά του Πατσατζόγλου και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-1

28` Δυνατό σουτ του Μουμίν με το αριστερό από το ύψος της περιοχής, ο Κηπουρός απέκρουσε

27` Κίτρινη στον Ρότσα

26` Κίτρινη στον Θεοδωρίδη

25` Ο Θεοδωρίδης το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0!

24` O Kώτσιος ανέτρεψε τον Θεοδωρίδη στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Από το ριπλέι δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση

16` Kίτρινη στον Κώτσιο

13` Ένταση στο ματς, με τους Καμαρά και Τζημόπουλο να αντικρίζουν αμφότεροι την κίτρινη κάρτα.

1` Έναρξη του αγώνα

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τσενάμο, Κουτρομάνος, Αναστασιάδης, Κούσας, Μουμίν, Ρότσα, Σιόντης, Θεοδωρίδης, Άντι, Χαριστέας, Καμαρά

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Βάντερσον, Πάντος, Μπουζίντ, Κώτσιος, Λίλα, Γεωργίου, Τζημόπουλος, Ι.Μπακαγιόκο, Πατσατζόγλου, Ντε Βινσέντι

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Ελευθερίου (Αθηνών)