Νομίζω πως όσοι θέλουν να καταλάβουν το πραγματικό νόημα της κατάστασης που επικρατεί ανάμεσα στην διοίκηση και τον προπονητή της ομάδας -εφόσον διαβάσουν τα ρεπορτάζ σήμερα- θα το κατανοήσουν.

Κάποιοι εσχάτως ανακάλυψαν την… Αμερική και τώρα κατανοούν ότι η διοίκηση δεν στηρίζει ουσιαστικά τον προπονητή.

Στο τέλος Αυγούστου (29/8 συγκεκριμένα) υπάρχει το σχετικό κείμενο μου με τίτλο «έτσι τον στηρίζει η διοίκηση», αλλά ορισμένοι άλλοι επέμεναν στα δικά τους.

Έστω και καθυστερημένα, σχεδόν ένα μήνα, κατανόησαν σήμερα πως ο προπονητής είναι «αδειασμένος» από τη διοίκηση και αυτά τα περί στήριξης είναι απλά για λαϊκή κατανάλωση. Το θέμα είναι ότι οποιαδήποτε αποτελέσματα κι αν έρθουν στη συνέχεια, η ΠΑΕ δεν μπορεί να κουνήσει τον προπονητή, αν δεν το θέλει ο ίδιος. Γιατί απλά θα πρέπει να τον αποζημιώσει…

Από την άλλη, ο προπονητής διαβεβαιώνει πως η ομάδα θα δείξει καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια. Αν παραδέχτηκε όντως (γκρεμίζεται φούρνος, προσοχή) πως και ο ίδιος δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά στην Τούμπα, μιλάμε για… υπέρβαση. Όλα αυτά όμως, αφού επανέλαβε για τις ελλείψεις στο ρόστερ, πράγματα που έχει πει δεκάδες φορές.

Το ζήτημα είναι ο ίδιος γιατί δέχτηκε να μείνει -αφού τα πράγματα (οικονομικά) ήταν πολύ χειρότερα απ’ όσο προφανώς του είχαν περιγράψει, αφού δεν έχει το κατάλληλο ρόστερ και αφού παίζει την υστεροφημία του στην ΑΕΚ. Φαίνεται λοιπόν πως για τον Χιμένεθ είναι πολύ πιο εύκολο να παραμείνει για ευνόητους λόγους.

Κι αν από τον Αδαμίδη δεν περιμένω πλέον τίποτα, τουλάχιστον από έναν επαγγελματία που σέβεται τον εαυτό του, θα περίμενα κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες να έχει αποχωρήσει, εφόσον δεν του παρέχεται καμία βοήθεια. Όταν αποφασίζεις να καθίσεις, κάτω από αυτές τις συνθήκες, τότε θα περιμένεις και την κριτική -για ποιο λόγο θες να παραμένεις προπονητής, με ένα ρόστερ που έτσι κι αλλιώς έχεις βγάλει άχρηστο και με μια διοίκηση που δεν μπορεί να σου παρέχει το παραμικρό βοήθημα, ούτε καν μια προσθήκη της ύστατης στιγμής.

Ο κίνδυνος, αν δεν αλλάξει ρότα ο προπονητής, ποιος είναι; Ο Χιμένεθ, επειδή θα συνεχίσει τα πειράματα, λόγω του ότι έτσι είναι σαν χαρακτήρας προπονητικά, αλλά και επειδή θα τον αναγκάζει το περιορισμένο υλικό, θα κάνει πράγματα που θα εμπεριέχουν περισσότερο ρίσκο και αυτό είναι φυσιολογικό να φέρει εκνευρισμό και στους ποδοσφαιριστές, ειδικά όταν οι κάρτες και οι τραυματισμοί θα κάνουν πιο έντονο το πρόβλημα. Και πολύ περισσότερο αν συνεχιστεί το τροπάρι της εποχής Μπάγεβιτς που χρησιμοποιείται και τώρα με Χιμένεθ -ότι όταν κερδίζουμε νικά ο προπονητής, ενώ όταν χάνουμε, ηττώνται οι ποδοσφαιριστές.

Η διοίκηση, από την άλλη, το πολύ που μπορεί να κάνει είναι ορισμένες συστάσεις, όπως χθες και τίποτα παραπάνω. Μάλιστα, είτε κάποιος γουστάρει Χιμένεθ, είτε όχι, κατανοεί πως οι περισσότερες πιθανότητες είναι τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά.

Η ΑΕΚ πλέον στηρίζεται στην καλή προαίρεση του κόουτς της, να κάνει λογικά πράγματα ώστε να βγει η χρονιά. Γιατί σε τέτοιες συνθήκες κανείς δεν μπορεί να με διαβεβαιώσει ότι ο Χιμένεθ ή οποιοσδήποτε άλλος προπονητής ήταν στη θέση του, δεν θα έκαναν το αδύνατο-δυνατό για να εξωθήσουν την ομάδα να τους διώξει. Οι δύο πλευρές πάντως γνωρίζουν πολύ καλά, ότι συνεχίζουν μαζί αναγκαστικά και η συνέχεια της συνύπαρξης τους θα μοιάζει με μια παρτίδα σκάκι.

Τώρα στο καθαρά αγωνιστικό, από το πρωί άκουσα επιτέλους ότι άρχισε να θίγεται ότι δεν παίζουν οι δύο δικές του μεταγραφές. Από τη μια μπορεί να θεωρήσει κανείς πως παραδέχεται τον Χιμένεθ -αν πιστεύει ότι ο Ισπανός δεν τους βάζει επειδή δεν είναι σε καλή κατάσταση, οπότε δεν μπορεί να του προσάψει κανείς πως βάζει τους δικούς του.

Από την άλλη, εγώ επισημαίνω πως αυτοί που θα έφερνε εκείνος, περιμέναμε όλοι να έχουν άκρως πρωταγωνιστικό ρόλο στη φετινή ΑΕΚ. Το να παίξει ο Χοσέ Κάρλος με την Στουρμ δεν μου λέει και πολλά, όταν έμεινε εκτός ενδεκάδας στα ματς με Ξάνθη και ΠΑΟΚ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Για τον αγώνα με τη Στουρμ πιστεύω σε καλό αποτέλεσμα -όχι μόνο λόγω αντιπάλου. Γιατί αναγκαστικά θα υπάρχουν απουσίες που υποχρεώνουν τον προπονητή να προχωρήσει σε αλλαγές που κάτω από νορμάλ συνθήκες, δηλαδή αν τους είχε όλους, δεν θα τις έκανε.

Ο Μανωλάς θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς να μείνει κάποια στιγμή εκτός ενδεκάδας -με βάση την…κούραση του και κυρίως με βάση την απόδοση του, ο Γεωργέας δεν είναι σε θέση πλέον να είναι όπως ήταν και αναμένεται να ξεκινήσει ο Μπέλεκ αντί του Λυμπερόπουλου. Ο Μάκος θα είναι και πάλι απώλεια μεγάλη, αλλά αν έχει κότσια ο Μανόλο, ας ρίξει Κλωναρίδη. Ο Παπασταθόπουλος, πριν ακόμα μπορέσει ο πολύς κόσμος να κρίνει αν είναι μεγάλο ταλέντο ή όχι, έπεσε στα βαθιά σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ εκτός έδρας…

ΥΓ: Η μοναδική ευχάριστη νότα αυτόν τον καιρό στην ΑΕΚ, είναι η απίστευτη κόντρα με ατάκες που σε κάνουν να γελάς μέχρι δακρύων, ανάμεσα σε «χιμενεθικούς» και «αντιχιμενεθικούς» σε φόρουμ ειδησεογραφικού κιτρινόμαυρου σάιτ. Τους ευχαριστώ όλους, γιατί θετικά η αρνητικά περιλαμβάνουν την αφεντιά μου στις συζητήσεις τους και τους ευχαριστώ πολύ για τη διαφήμιση. Μα πάνω απ’ όλα τους ευχαριστώ γιατί σε δύσκολους καιρούς, προσφέρουν απίστευτο χαβαλέ.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr