15 Σεπτεμβρίου 2011. Προς Γόντικα επιστολής Ανδρέα το ανάγνωσμα: «Αγαπητέ Δημήτρη,
Για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία σε παρακαλώ υπό την ιδιότητα σου ως Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να επικοινωνήσεις με τον κ. Γ. Βαρδινογιάννη και να μου δώσεις εγγράφως απαντήσεις στα κάτωθι ερωτήματα:»

29 Σεπτεμβρίου 2011. Προς Γόντικα νέας επιστολής Ανδρέα το ανάγνωσμα:

«Αγαπητέ Δημήτρη,

Είσαι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και όχι ταχυδρόμος του κ. Γ. Βαρδινογιάννη. Από εδώ και πέρα σε παρακαλώ, για το καλό του Παναθηναϊκού, διαφύλαξε το θεσμικό κύρος σου και μην ανακατευτείς ξανά σε θέματα που αφορούν τους μετόχους».

Κατά τον Ανδρέα Βγενόπουλο, δηλαδή, πριν δύο εβδομάδες ο Δημήτρης Γόντικας είχε υποχρέωση με την ιδιότητα του πρόεδρου της ΠΑΕ να μεταφέρει (ως ταχυδρόμος, βαποράκι, τηλεφωνητής ή άλλο τι) δικά του μηνύματα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και μετά ως γραμματέας (υπερωριακά προφανώς) να του δώσει εγγράφως τις απαντήσεις του.

Ο ίδιος ο κ. Βγενόπουλος που τα ζητούσε όλα αυτά και όχι το alter ego του, χαρακτηρίζει τώρα απαξιωτικά «ταχυδρόμο» τον πρόεδρο της ΠΑΕ και του κάνει συστάσεις να μην ανακατευτεί ξανά σε θέματα που αφορούν στους μετόχους.

Τι έκανε το κακό παιδί και τον μάλωσε; Με βάση τη συμφωνία που είχαν κάνει οι δυο τους όταν μιλούσαν για να ρυθμίσουν τα διαδικαστικά της αύξησης κεφαλαίου, προώθησε στους μετόχους την επιστολή των δικηγόρων του Βαρδινογιάννη με την οποία ζητούσαν ενημέρωση για το πότε πρέπει να τους στείλουν τις εξουσιοδοτήσεις για να ψηφίσουν, ο καθένας ανάλογα το ποσοστό του, για λογαριασμό του 54,7% των ανενεργών μετοχών του, ώστε να μην πάμε σε συνεχείς αναβολές της ΓΣ μέχρι να συμπληρωθεί η απαραίτητη, βάσει καταστατικού, απαρτία.

Μια τυπική κίνηση που έγινε με σκοπό να μην υπάρξουν κωλυσιεργίες και να διευκολυνθεί η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ, προκάλεσε τη χλεύη του κ. Βγενόπουλου. Γιατί; Ποιος ξέρει; Ίσως άμα του επιτρέψει το πρόγραμμά του, να μπει στον κόπο να μας διαφωτίσει. Μέχρι τότε, τι άλλο μπορεί να κάνει η επιστήμη από το να σηκώνει τα χέρια ψηλά;

Πηγή: leoforos.gr