Οι αρχές έδωσαν εντολή να απομακρυνθούν περίπου 600 ασθενείς από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης, 90 χλμ βορείως της Μπανγκόκ, καθώς τα νερά από την υπερχείλιση του ποταμού Τσάο Πράγια πλημμύρισαν την κάποτε βασιλική πρωτεύουσα της Ταϋλάνδης (1350-1767).
Σύμφωνα με την εφημερίδα Bangkok Post, οι πλημμύρες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 261 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει ζημιές ύψους 633 εκατομμυρίων δολαρίων σε περίπου 200 εργοστάσια.
«Παραδέχομαι ότι κάναμε λανθασμένες προβλέψεις ότι η Αγιουτάγια δε θα πλημμυρίσει» δήλωσε ο υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας της χώρας Πλοντπραζόπ Σουρασαουάντι.
Η UNESCO προσέφερε έκτακτη οικονομική βοήθεια για την αποκατάσταση των ζημιών στην περιοχή αυτή που αποτελεί μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Οι πλημμύρες, οι χειρότερες από το 1995 πλήττουν περίπου 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους.
Πηγή: sport-fm.gr
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο