Facebook Pixel Θα γελάνε και οι πέτρες!
Life
| 2011-10-19 06:00:00

Θα γελάνε και οι πέτρες!

Θα γελάνε και οι πέτρες!

Κίνδυνος για το απόλυτο μπάχαλο στην Σούπερ Λίγκα, καθώς τα μέλη της αποφάσισαν τώρα, μήνα Οκτώβριο, να προτείνουν στην ΕΠΟ την διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 18 ομάδες!
 

Απίστευτο και όμως αληθινό ή καλύτερα… ελληνικό! Μπορεί να έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα εδώ και καιρό, μπορεί να έχει γίνει κλήρωση και ορισμός των αγώνων σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, μπορεί να έχουμε φτάσει ήδη στην έκτη αγωνιστική, ωστόσο τώρα τα μέλη της αποφάσισαν, για να λύσουν το πρόβλημα με τις Ομάδες Α και Β, να αυξήσουν τις ομάδες από 16 σε 18!!

Αυτό πρότειναν στο ΔΣ της Τρίτης η Λάρισα, ο Πανσερραϊκός, η Δόξα Δράμας και ο Λεβαδειακός, μία ιδέα που ανήκει αποκλειστικά στον Κώστα Πηλαδάκη και η οποία εξυπηρετεί και τις τέσσερις ομάδες που θέλουν να παίξουν στην Σούπερ Λίγκ. «Πρέπει να λυθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Έτσι, θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι, γι' αυτό προτείνουμε ν' αυξήσουμε τις ομάδες σε 18», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, ο οποίος τελικά έπεισε όλους τους παρευρισκομένους, αφού η πρότασή του έγινε δεκτή! Μάλιστα, αποφασίστηκε ότι δεν θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, μόνο για τη φετινή σεζόν δηλαδή, αλλά και για τα επόμενα χρόνια!

Εδώ όμως υπάρχει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ «αλλά» και αυτό επισήμαναν και οι νομικοί που βρίσκονταν χθες στο συμβούλιο, καθώς μία τέτοια κίνηση είναι παράνομη σύμφωνα με το καταστατικό! «Αν παρθεί μια τέτοια απόφαση, θα διεκδικήσουν θέσεις και οι ομάδες που τέλειωσαν το πρωτάθλημα κάτω από τον Λεβαδειακό και την Δόξα» ανέφεραν οι νομικοί της Λίγκας, που βλέπουν το… μπάχαλο να έρχεται!

Τα προβλήματα λοιπόν είναι δύο και πολύ μεγάλα! Κατ' αρχήν θα πρέπει να ξεπεραστεί ο κανονισμός που αναφέρει ότι οποιαδήποτε απόφαση για αναδιάρθρωση και αύξηση του αριθμού των ομάδων προϋποθέτει γενική συνέλευση και υλοποίηση την επόμενη αγωνιστική περίοδο και όχι μεσούσης της περιόδου! Υπάρχει η καλή διάθεση από τη Nova, ωστόσο πρέπει να δώσει την συγκατάθεσή της και η ΕΠΟ. Στη συνέχεια θα πρέπει να βρουν με ποιό τρόπο θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα της Σούπερ Λιγκ με την αύξηση δύο ακόμα ομάδων, καθώς ήδη έχουμε πρόγραμμα για 16 ομάδες!

Πλέον, όλοι περιμένουμε με αγωνία την απόφαση της ΕΠΟ για το θέμα, το ΔΣ της οποίας αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη (20/10). Γι' αυτό την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί νέο ΔΣ στη Σούπερ Λιγκ.

Αναλυτικά και η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της SuperLeagueαποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

Αποφασίστηκε η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Παρασκευή 21/10/2011 και ώρα 14:00

Στο σημερινό Δ.Σ. παρέστησαν εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΛ, Δόξα Δράμας, Λεβαδειακός και Πανσερραϊκός. Σε συνέχεια κοινού αιτήματος των εν λόγω ΠΑΕ για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 18 ομάδες, το Δ.Σ. της Super
Leagueαποφάσισε όπως υποβάλλει το αίτημα αυτό στην ΕΠΟ, σε συνάντηση που θα διεξαχθεί εντός των επόμενων ημερών.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags