Το ίδιο βράδυ, μάλιστα, που η ΑΕΚ έφαγε το χαστούκι από τον ΟΦΗ. Δεν περίμεναν καν να ξημερώσει.

Η κίνηση αυτή δείχνει πολλά. Πριν μόλις λίγες μέρες, ο Αδαμίδης φρόντισε να «καπελώσει» την ισοπαλία της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Αντί τα φώτα των προβολέων να πέσουν πάνω στους παίκτες μετά το 1-1 στο ΟΑΚΑ, ο Αδαμίδης παρουσιάστηκε μπροστά στις κάμερες κι έβγαλε διάγγελμα με κάλεσμα στον κόσμο κλπ. Και μετά από ένα, δυο ματς που έκατσαν στραβά αποτελέσματα πάει και τα παρατάει;

Θυμόσαστε που έλεγε ο πρόεδρος της ΑΕΚ ύστερα από το ματς με τον Ολυμπιακό ότι κάποιοι απαξιώνουν την Ένωση; Τώρα ποιος την απαξιώνει την ομάδα; Τώρα ποιος την αφήνει στα κρύα του λουτρού;

Για ξαναδιαβάστε τι έλεγε τότε, στο 1-1 με τον Ολυμπιακό: «Δείξαμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί, απέναντι στο μεγάλο αντίπαλό μας ο οποίος δεν έκανε ούτε ευκαιρία. Παράλληλα, δώσαμε απάντηση σε όλα τα απαξιωτικά σχόλια ότι δεν έχουμε παίκτες, ότι δεν έχουμε ομάδα, ότι δεν ήταν επιβεβλημένη η αλλαγή προπονητή. Κρίναμε ότι ήταν επιβεβλημένη, αλλά ελλείψει οικονομικών λύσεων έπρεπε να το κάνουμε όπως το κάναμε, φιλικά, χωρίς αποζημίωση. Στηρίξτε λίγο την ομάδα. Οι στιγμές είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολες, δεν έχουμε κρυφτεί. Είμαστε κοντά στην κορυφή, είμαστε Κυπελλούχοι, η οικονομική κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αλλά όχι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Οι άνθρωποι που αγαπούν την ΑΕΚ πρέπει να δώσουν λύση».

Πόσο υποστήριξε εκείνες τις κουβέντες του ο Αδαμίδης, όταν λίγες μέρες μετά αποσύρεται; Και αν είχε πάρει απόφαση να φύγει, τότε γιατί υποχρέωσε την ομάδα να κάνει άρον άρον αλλαγή προπονητή, λες και το μοναδικό πρόβλημα ήταν αν θα φύγει ο Χιμένεθ και θα πάει ο Κωστένογλου. Κι εμείς τα είχαμε επισημάνει και τότε. Ότι μην τυχόν «καεί» και ο Κωστένογλου, δίχως να φταίει κιόλας ο άνθρωπος. Το πρόβλημα στην ΑΕΚ δεν είναι προπονητικό. Είναι κυρίως διοικητικό – οικονομικό, όπως, βέβαια, υπάρχουν ελλείψεις και στο ρόστερ. Και τον Μουρίνιο να φέρεις σ’ αυτή την ΑΕΚ δεν πρόκειται να γίνει ομαδάρα. Προφανώς, λοιπόν, ο Αδαμίδης δεν είχε – όπως νόμιζε αυτός – άλλον άσσο στο μανίκι του και απόψε παραιτήθηκε.

Κι όχι, βέβαια, ότι η ΑΕΚ θα χαθεί επειδή έφυγε ο Αδαμίδης και ο κάθε Αδαμίδης. Για όνομα του θεού! Από την ΑΕΚ έχουν περάσει και πρόεδροι κολοσσοί. Δεν θα πάθει και τίποτα η Ένωση στο κάτω – κάτω της γραφής. Απλά επισημαίνουμε κάποια παράδοξα και κάποιες αντιφάσεις. Δηλαδή, η ΑΕΚ ήταν ανταγωνιστική ένα μήνα πριν και τώρα δεν είναι; Απόψε, άλλωστε, μας… ενημέρωσε με την ανακοίνωσή του ο Αδαμίδης πως «Είναι εμφανές ότι η ομάδα μας νοσεί σε πολλά επίπεδα και αντιμετωπίζει προβλήματα τα οποία αντικειμενικά ξεπερνούν την προσπάθεια που καταβάλλει η παρούσα διοίκηση».

Άλλα αντ’ άλλων, δηλαδή. Από ανταγωνιστική η Ένωση έγινε άρρωστη…