Η εβδομάδα, μάλιστα, ήταν καυτή απ’ όλες τις απόψεις. Οι οπαδοί, όμως, δεν έμειναν πίσω. Κι έκαναν τα γήπεδα… Σύνταγμα. Διαδηλώσεις παντού, δηλαδή.

Ξεκίνησε το… πάρτι αντιδράσεων από το ματς του Ολυμπιακού στο ματς με τη Ντόρτμουντ, συνεχίστηκαν στο ΠΑΟΚ – Σάμροκ και το Σαββατοκύριακο έγινε κόλαση. Και πήραν, μάλιστα, γραμμή οι διαιτητές να διακόπτουν τα ματς, ενώ η αστυνομία έψαχνε να βρει το πανό στο ΟΑΚΑ.

Όταν, όμως, οι βουλευτές και οι υπουργοί σκυλοβρίζονται στην βουλή, εκεί δεν παρεμβαίνει καμία αστυνομία για προσβολή της αισθητικής και νοημοσύνης μας. Την περασμένη ακούστηκαν κουβέντες στην βουλή για ομερτά, για τζάμπα μάγκες, πριν λίγες μέρες άλλοι λέγανε «άει στο διάολο» ο ένας στον άλλον. Αυτά δεν ενοχλούν κανέναν; Σ' αυτόν τον τόπο, πάντως, έχουμε κουραστεί από τις επιλεκτικές ευαισθησίες. Όταν κάποιοι ξεφτιλίζουν το κοινοβούλειο με όσα λένε μέσα σ' αυτό, ενώ πληρώνονται από τον ελληνικό λαό, δεν γίνεται να τα βάζουν οι αρχές με τους οπαδούς όταν λένε ένα σύνθημα ή σηκώνουν ένα πανό, διαμαρτυρόμενοι όπως όλοι οι συμπολίτες τους τόσο καιρό.

Τέλος πάντων. Εμείς συλλέξαμε όλα τα πανό που έχουν αναρτηθεί την τελευταία εβδομάδα στα γήπεδα. Οι οπαδοί δεν είναι μόνο οπαδοί. Είναι πολίτες αυτού του τόπου. Κάποιοι φαίνεται το είχαν ξεχάσει ή έτσι τους βόλευε να είναι.