Facebook Pixel «Δεν στήριξε ο κόσμος, αυξήθηκε και το ΦΠΑ...»
Life
| 2011-10-24 18:58:00

«Δεν στήριξε ο κόσμος, αυξήθηκε και το ΦΠΑ...»

«Δεν στήριξε ο κόσμος, αυξήθηκε και το ΦΠΑ...»

Έμπρακτο ενδιαφέρον και όχι αδράνεια ζήτησε ο Δ' αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, Δημήτρης Καψής από τους νυν μετόχους ή πιθανούς επενδυτές, ενώ έκανε και έναν πρόχειρο απολογισμό των... εκατομμυρίων που οφείλει η Ένωση! Επίσης μίλησε για τις... χαμένες δόσεις από το άρθρο 44, το δικαίωμα προσφυγής όλων των ποδοσφαιριστών, αλλά και τους λόγους που δεν πέτυχε η δική τους διοίκηση!

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Καψής στο Novasportfm 94.6:

Για τους λόγους της παραίτησης: «Εμείς θέλουμε σαν διοικητική ομάδα να οδηγήσουμε την ΑΕΚ στην επόμενη μέρα. Διευκολύνουμε τους μετόχους ή όποιους θέλουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον κι έχουμε δώσει και ημερομηνίες, μέχρι τις 27 Οκτωβρίου για ενδιαφέρον και 1η Νοεμβρίου για Γ.Σ. Μέχρι στιγμής ρητή και κατηγορηματική άποψη από πλευράς μετόχου δεν έχουμε, όπως δεν έχουμε και ουσιαστικό ενδιαφέρον από επενδυτή που να μας επιτρέπει να προχωρήσουμε».

Για το πώς κρίνει το έργο της διοίκησης: «Διαφωνώ ότι μια διοικητική θητεία 1,5 χρόνου μπορεί να χαρακτηριστεί πετυχημένη ή όχι μόνο από μια κατάκτηση Κυπέλλου. Μιλάμε για μια σκληρή καθημερινότητα με συσσωρευμένα προβλήματα χρόνων και μ’ ένα οικονομικό περιβάλλον που διαρκώς επιδεινώνεται. Ανέβηκε το ΦΠΑ στα εισιτήρια, ανέβηκε η φορολογία, όλες αυτές οι συνθήκες συνετέλεσαν στο να δημιουργηθεί μια κατάσταση που δεν είναι η καλύτερη δυνατή για την ΑΕΚ».

Γιατί δεν παραιτήθηκαν μέχρι σήμερα: «Οι καταστάσεις είναι τόσο διαδοχικές και τα χρονικά όρια τόσο «σφιχτά», που δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε μακρόπνοο σχεδιασμό. Πρώτα είχαμε αδειοδότηση, μετά Κύπελλο, πλέι-οφ, δεύτερη φάση αδειοδότησης. Μετά έπρεπε να στηρίξουμε την κίνηση των Supporters, ο πρόεδρος έκανε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα μιλώντας για την κατάσταση και μετά οι μεταγραφές. Προχωρούσαμε ελπίζοντας και στη βοήθεια του κόσμου -δεν τη βρήκαμε, με αποτέλεσμα στο τέλος τα προβλήματα να γίνουν ασφυκτικά.

Δεν είμαστε αιθεροβάμονες, δεν πιστεύαμε σε 50.000 μέλη των Supporters, ευελπιστούσαμε όμως σε μια μεγάλη πώληση διαρκείας, σε μεγαλύτερη διάθεση κανονικών εισιτηρίων. Δεν περιμέναμε τη μεγάλη ζημιά του τελικού, που αν συνυπολογίσουμε τα πρόστιμα και τις τιμωρίες κεκλεισμένων των θυρών φτάνει κοντά στο 1 εκατ. ευρώ. Τέλος Ιουνίου είχαμε να ανταποκριθούμε και σε κάποιες άλλες υποχρεώσεις για να πάρουμε άδεια. Μέρα με τη μέρα υπήρχαν νέες ανάγκες για να καλύψουμε».


Για τις ευθύνες των μετόχων: «Ο κ. Παππάς από τότε που μπήκαμε μέχρι το Μάρτιο που έκανε την τελευταία δήλωση, έλεγε ότι θέλει να αποχωρήσει. Το ότι έβαλε τα χρήματα για την αδειοδότηση κι έβαλε και τα χρήματα στους Supporters δείχνουν ότι έκανε αυτό που μπορούσε. Εγώ δεν μπορώ να κρατήσω κακία σε κάποιον που σε αυτό το περιβάλλον δηλώνει αδυναμία. Και το ίδιο θα κάνω αν το πει και ο κ. Νοτιάς.

Αυτό που θα περίμενα τουλάχιστον από τον νυν μεγαλομέτοχο, τους Supporters και την Ερασιτεχνική. Να βρουν μια λύση ή να κάνουν μια άλλη πρόσκληση ενδιαφέροντος. Είδαμε ότι άλλες ομάδες κατέθεσαν τις μετοχές -για παράδειγμα- σε δικηγορικό γραφείο. Εγώ περιμένω να δω ενδιαφέρον, δεν θέλω να δω αδράνεια. Η διοίκηση κάνει το καθήκον της με τη δύναμη που έχει, περιμένω να ενεργοποιηθούν και οι μέτοχοι»
.

Για τις υποχρεώσεις της ΑΕΚ: «Το άρθρο 44 διακανόνισε οφειλές που ανάγονταν στη δεκαετία του ’90. Αυτό το ποσό που διακανονίστηκε οι διοικήσεις μετά το 2004 δεν μπόρεσαν να το αποπληρώσουν. Με μεταγραφές και άστοχες κινήσεις που έγιναν από τότε, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Έτσι τώρα έχουμε μηνιαίες υποχρεώσεις περίπου 500.000 ευρώ.

Όλες οι υποχρεώσεις της ΑΕΚ για να κλείσει ο επόμενος χρόνος είναι της τάξης των 12-14 εκατ. ευρώ. Μ’ αυτά καλύπτονται όλες οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ προς όλους. Έχουμε να περιμένουμε μόνο από χορηγούς, το Europa League και εισιτήρια. Δεν μπορώ, όμως, να δώσω νούμερα με ασφάλεια για το πόσα θα είναι τα έσοδα. Υπάρχει και μια εκχώρηση εσόδων προς την ΕΠΟ και προς το ΟΑΚΑ -το οποίο εμείς το πληρώνουμε, δεν το αφήνουμε απλήρωτο, όπως το βρήκαμε.

Όντως όλη η ομάδα έχει το δικαίωμα προσφυγής. Η ΑΕΚ, όμως, δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα που υπάρχει σε όλες τις ομάδες. Λαμβάνοντας υπόψη το τρίμηνο που υπάρχει περιθώριο, εμείς είμαστε στους πέντε μήνες. Πριν λίγες μέρες μπήκαν και κάποια λεφτά».


Για την προτίμηση στο ακριβό ΟΑΚΑ έναντι της Ριζούπολης: «Αποφασίστηκε τον Ιούνιο η παραμονή στο ΟΑΚΑ. Δεν είναι μόνο τα εισιτήρια. Είναι οι εμπορικές χρήσεις, που βοηθούν πολύ περισσότερο από τη Ριζούπολη. Εμείς το καλοκαίρι κάναμε και υπέρβαση με τη μεταγραφή Γκούντγιονσεν και θεωρούσαμε ότι θα δώσει μια ώθηση στα διαρκείας. Τώρα μεσούσης της περιόδου δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι».

Για την επόμενη μέρα: «Προκηρύξαμε τη Γ.Σ. και θέσαμε τις παραιτήσεις μας υπόψη του κ. Νοτιά. Εμείς δεν μπορούμε με αυτές τις συνθήκες. Ο κ. Νοτιάς ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στην ομάδα, αλλά δεν έχω κάτι -ούτε θετικό, ούτε αρνητικό- απ’ την πλευρά του. Είναι προβληματισμένος, δεν ήταν επιλογή του να φτάσει ο ίδιος και η ΑΕΚ εδώ, νιώθει εγκλωβισμένος, όμως εκείνος πρέπει να πάρει την απόφαση για το ποιος θέλει να τρέξει την ομάδα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags