Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο πρωτάθλημα mini soccer της χώρας είναι το N’JOY UNI-League που δεν είναι άλλο από το γνωστό σε όλους Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 5x5 Φοιτητών και Σπουδαστών που διεξάγεται σε 10 πόλεις της Ελλάδας και 2 της Κύπρου. Έτσι η πρωταθλήτρια Ελλάδος και η πρωταθλήτρια Κύπρου έχουν δικαίωμα αντιπροσώπευσης των 2 χωρών στα Τελικά. (Την δεδομένη χρονική περίοδο μάλιστα, η διοργάνωση είναι σε φάση εγγραφών για τη νέα σεζόν, και όσον αφορά αυτό μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες εδώ: www.unileague.gr.)

Πρόκειται για μία γιορτή του ποδοσφαίρου και ειδικά του 5x5 που είναι το δημοφιλέστερο άθλημα μαζικής ενασχόλησης και όλοι περιμένουν την επίσημη έναρξη των Τελικών. Οι ομάδες πρέπει να αντιμετωπίσουν 2 βασικά εμπόδια: 1.το πολικό κρύο της εποχής στην ρουμάνικη πόλη που βρίσκεται στο Δέλτα του Δούναβη και στα σύνορα με Ουκρανία και 2.την κούραση από τα συνεχή παιχνίδια καθώς ο 1ος γύρος ολοκληρώνεται αυθημερόν το Σάββατο με το αγωνιστικό menu να περιλαμβάνει 3 παιχνίδια και εν συνεχεία την Κυριακή τα Ημιτελικά και Τελικά. Στο δεύτερο αυτό εμπόδιο θα βοηθήσει τις 2 ομάδες μας το βάθος του ρόστερ που έχουν αλλά και η σωστή διαχείριση δυνάμεων.

Οι χώρες που λαμβάνουν μέρος στην Τελική Φάση είναι: Ρουμανία, Σλοβακία, Τσεχία, Σερβία, Βουλγαρία, Μολδαβία, Ελλάδα και Κύπρος.

Σίγουρα πρόκειται για μία ξεχωριστή εμπειρία τόσο για τους παίχτες όσο και για τους διοργανωτές του N’JOY UNI-League στην Ελλάδα που βλέπουν τον 10ετή θεσμό τους να περνά πλέον σε άλλο επίπεδο και χρόνο με το χρόνο να εδραιώνεται ακόμα περισσότερο στην ελληνική αλλά και την διεθνή αθλητική σκηνή. Κερδισμένος από όλη αυτήν την διοργάνωση και ο μεγάλος χορηγός στην Ελλάδα, το N’JOY, που βλέπει την έμπρακτη στήριξή του τα τελευταία χρόνια να αναδεικνύεται σε κάτι περισσότερο από κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξης της διοργάνωσης.

Η ομάδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα είναι μία ομάδα φοιτητών του Παντείου Πανεπιστημίου, με το όνομα Λούκυ Λούκ ενώ η ομάδα που εκπροσωπεί την Κύπρο είναι μία ομάδα φοιτητών της Νοσηλευτικής ΤΕΠΑΚ, με το όνομα ΣΠΕ Στροβόλου. Οι τελευταίοι μάλιστα ως επί το πλείστον είναι και μέλη της ομώνυμης ομάδας Α Εθνικής ποδοσφαίρου Σάλας της Κύπρου και της Εθνικής Ομάδας της Κύπρου.

Οι ευχές όλων μαζί τους ώστε έστω και μέσα από το 5x5 να έρθει μία διάκριση για το ελληνικό ποδόσφαιρο…».