Η Κυβέρνηση τα μεσάνυχτα της Παρασκευής πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης με 153 «ναι», ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα για την πολιτική κατάσταση της χώρας. Ο Γιώργος Παπανδρέου πριν την διαδικασία, ανέφερε πως εφόσον πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης, το Σάββατο θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για να ξεκινήσουν οι διεργασίες για μία νέα κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας. Ωστόσο, δεν είπε ότι παραιτείται. Αντίθετα, είπε μόλις μία φορά στην 45λεπτη ομιλία του, πως μπορεί να υπάρξουν διαβουλεύσεις ακόμα και για τον επικεφαλής της νέας κυβέρνησης συνεργασίας! Η ομιλία του αυτή πάντως έπεισε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, με την προϋπόθεση βέβαια να... τρέξει άμεσα η νέα κυβέρνηση.

Αντίθετος στην συγκεκριμένη πρόταση του Παπανδρέου και στην κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας ήταν
ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού δήλωσε φανερά εκνευρισμένος: ««Η κυβέρνηση απέρριψε το σύνολο της πρότασής μας. Η ευθύνη που επωμίζεται είναι τεράστια. Μόνη λύση εκλογές». Αρνητικοί στην πρόταση του Παπανδρέου ήταν και η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τον ΛΑ.Ο.Σ. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν απέρριψε την συγκεκριμένη πρόταση, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης στις δηλώσεις του αμέσως μετά εμφανίστηκε θετικός για κυβέρνηση συνεργασίας. Μάλιστα, οι φήμες αναφέρουν πως πριν την έναρξη της διαδικασίας ο Καρατζαφέρης είχε συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο! Την ίδια ώρα, θετικοί σε μία κυβέρνηση συνεργασίας εμφανίζονται τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη όσο και ο Φώτης Κουβέλης.

Έτσι λοιπόν, περιμένουμε την αυριανή επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την έναρξη των συζητήσεων για την κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Παπανδρέου θα προτείνει για τη νέα κυβέρνηση να αναλάβει πρωθυπουργός ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πριν την έναρξη της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, είχε πει πως η νέα κυβέρνηση θα έχει ισχύ
μέχρι τέλη Φεβρουαρίου.