Facebook Pixel "Απωθημένο μου ένα μετάλλιο!"
Life
| 2011-11-06 10:53:00

"Απωθημένο μου ένα μετάλλιο!"

"Απωθημένο μου ένα μετάλλιο!"

Αισιόδοξος πως θα καταφέρει να κατακτήσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εμφανίσθηκε ο Σπύρος Γιαννιώτης.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Σπύρου Γιαννιώτη στον "NovaΣΠΟΡ FM 94,6":

«Τα προβλήματα είναι γνωστά. Θα πάω στο Ζάππειο, όπου προπονούμαι, όμως όταν έχεις να κάνεις με μικρά παιδιά είναι διαφορετικά τα δεδομένα. Ο Πειραιάς είναι πολύ μεγάλος και είναι δύσκολα τα πράγματα για τα παιδιά. Μας έχουν διαβεβαιώσει ότι στο Ζάππειο δεν θα υπάρχουν προβλήματα και θα βγάλουμε τη χρονιά.

Θα ξεκινήσω την προετοιμασία μου ενόψει του Λονδίνου στο Ζάππειο και μετά θα συνεχίσω στο εξωτερικό την προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τέλη Γενάρη έχω έναν αγώνα στη Βραζιλία για να δω πως θα είμαι και να μπω σε έναν προγραμματισμό ενόψει της συνέχειας. Μετά θα κάνω κάποιες προπονήσεις στην Αθήνα, όμως θα προσπαθήσω να βρω κάποιο ζεστό μέρος για να κολυμπάω για την προετοιμασία μου.

Είχα μία πίεση στη Σανγκάη, επειδή ήθελα να είμαι στην πρώτη δεκάδα για να περάσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν ήξερα τι θα συνέβαινε σε αυτή τη διοργάνωση και όλα ήταν ανοιχτά. Ο τρόπος σκέψης και η φιλοσοφία μου είναι ανάλογη σε έναν αγώνα και έτσι τα πήγα καλά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου. Θέλω να κρατάω χαμηλούς τόνους και να μην λέω πολλά πράγματα. Στην Κίνα είχα πει πως θα κέρδιζα μετάλλιο, αλλά τελικά δεν τα κατάφερα. Από τότε άλλαξα και πλέον είμαι συγκεντρωμένος μόνο στους αγώνες.

Η προπόνηση είναι σωματική και ψυχολογική, επειδή περνάνε πολλά από το μυαλό κατά τη διάρκεια της κουραστικής προπόνησης. Παίζει σημαντικό ρόλο η ψυχολογία και προσπαθώ να είμαι καλά σε όλους τους τομείς. Είναι πολύ δύσκολο να σκέφτεσαι μόνο την προπόνηση, κάτι που έκανα στον Βόλο για περίπου 20 μέρες.

Η πίστα του Open Water είναι μικρή και, παρότι είχαμε πάει τέλη Αυγούστου, το νερό ήταν κρύο γύρω στους 18 βαθμούς. Η πίστα είναι καλή και μαζεμένη, ενώ θα υπάρχει αρκετός κόσμος. Νομίζω ότι η κούρσα θα πάει πολύ γρήγορα και αυτό θα επηρεάσει κάποιους αθλητές που είναι αργοί στα πρώτα χιλιόμετρα. Ελπίζω να είμαι σε θέση να πάω καλά και μακάρι να πραγματοποιήσω το απωθημένο μου, να κατακτήσω ένα μετάλλιο. Εμένα με βολεύει να ανοίξω τον ρυθμό μου λίγα χιλιόμετρα πριν από το τέλος, σε αντίθεση με άλλους αθλητές που ανοίγουν στα μέσα της διαδρομής.

Η Ομοσπονδία με έχει διαβεβαιώσει πως θα βοηθήσει τους αθλητές που θα πάνε στους Ολυμπιακούς και θα κάνει ό,τι καλύτερο γίνεται για να πάμε όπως πρέπει στο Λονδίνο. Θεωρώ ότι ο έλληνας θα ξεπεράσει το πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή και ελπίζουμε για κάτι καλύτερο».

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος ακαδημιών στον Ολυμπιακό, Σπύρος Μπιτσάκης τόνισε:

«Το ένα κολυμβητήριο κλείνει μετά το άλλο. Υπάρχει ανεπίσημη πληροφόρηση, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βγει ανακοίνωση πως κλείνει το Παπαστράτειο. Δεν έχει γίνει γνωστό κάτι, αλλά τη Δευτέρα ίσως να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση. Έχουμε πει κάποια πράγματα στους γονείς, αλλά περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί. Το Ζάππειο έκλεισε για μία εβδομάδα για να αλλαχθούν κάποιοι σωλήνες. Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται στο Παπαστράτειο και ελπίζουμε να μπορούμε να συνεχίσουμε τις προπονήσεις.

Φέτος πάμε καλά στις ακαδημίες. Είμαι τυχερός που έχω ένα πολύ καλό προπονητικό τιμ, επειδή μόνος μου δεν μπορώ να ανεβάσω τον Ολυμπιακό εκεί που του αξίζει. Το θέμα είναι να υπάρχουν χώροι να αθληθούν τα παιδιά, κάτι που καταλαβαίνουν οι γονείς. Το θέμα είναι να κολυμπούν τα παιδιά και να μπορούν να κάνουν σωστά τα πρώτα βήματά τους. Σε μία επιτυχία όλα παίζουν ρόλο, όχι μόνο οι προπονητές. Δεν θέλουμε να έχουμε βεντέτες στην ομάδα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags