Facebook Pixel Πού πάνε τα λεφτά του τζόγου;
Life
| 2011-11-18 15:17:00

Πού πάνε τα λεφτά του τζόγου;

Πού πάνε τα λεφτά του τζόγου;

Η οικονομική κρίση δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεάσει και τον αθλητισμό. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός

Το αποκορύφωμα είναι η απειλή με ματαίωση του πρωταθλήματος της Football League 2, επειδή δεν υπάρχει επιχορήγηση των ομάδων από τον ΟΠΑΠ ώστε να καλυφθούν τουλάχιστον οι μετακινήσεις τους.

Είναι φανερό όμως ότι οι περικοπές στον χώρο αυτόν γίνονται χωρίς σχέδιο, χωρίς προγραμματισμό και χωρίς λογική. Γι' αυτό είναι απαραίτητο ο ΟΠΑΠ να είχε ενημερώσει τους πελάτες του πού πηγαίνουν τα χρήματά τους για να μην υπάρχει η πλάνη ότι ενισχύουν τον αθλητισμό.

Πάει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που είχε δει το φως της δημοσιότητας ένας πίνακας με τους οργανισμούς, τις ομοσπονδίες και τους διαφόρους συλλόγους που χρηματοδοτούνται από τον ΟΠΑΠ. Και είχαμε μείνει έκπληκτοι, βέβαια, με τις ρουσφετολογικές παροχές σε απίθανους αποδέκτες, όπως ασήμαντα πολιτιστικά σωματεία της επαρχίας και άλλες παρόμοιες. Τα τελευταία χρόνια η ΓΓΑ και ο Οργανισμός δεν ευαισθητοποιήθηκαν να μας ενημερώσουν πού πάνε τα τεράστια ποσά που εισπράττονται από τον τζόγο.

Το μόνο που βλέπουμε είναι οι άγριες περικοπές των κονδυλίων που προορίζονταν για τον αθλητισμό, με αποτέλεσμα την πλήρη εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων, το κλείσιμο κολυμβητηρίων και άλλων χώρων άθλησης, τη ματαίωση διοργανώσεων και άλλα πολλά. Οταν ιδρύθηκε ο ΟΠΑΠ και καθιερώθηκε το ΠΡΟ-ΠΟ, πριν από πενήντα χρόνια, η διαφήμιση του Οργανισμού είχε ως σύνθημα το περίφημο «εις την υπηρεσίαν του ελληνικού αθλητισμού».

Στα χρόνια της χούντας οι παλιότεροι θυμόμαστε ένα άλλο που έλεγε «κάθε πόλη και στάδιο κάθε χωριό και γυμναστήριο». Από τότε πέρασε πολύς καιρός, αλλά στο μυαλό αυτών που δοκιμάζουν την τύχη τους στα πάμπολλα παιχνίδια του ΟΠΑΠ παραμένει η εντύπωση ότι τα χρήματά τους στηρίζουν τον αθλητισμό.

Πρόκειται βέβαια περί πλάνης, αφού εδώ και αρκετά χρόνια τα λεφτά από τον αθλητικό και μη τζόγο καταλήγουν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους στο υπουργείο Οικονομικών και από εκεί σε άλλες ανάγκες άσχετες με τον αθλητισμό.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags