Facebook Pixel Μόνο για πολιτιστικές εκδηλώσεις ποιότητας
Life
| 2011-11-24 12:54:00

Μόνο για πολιτιστικές εκδηλώσεις ποιότητας

Μόνο για πολιτιστικές εκδηλώσεις ποιότητας

Για πολιτιστικές εκδηλώσεις ποιότητας και μόνο, θα παραχωρούνται στο εξής όσα μνημεία η αρχαιολογικοί χώροι περιλαμβάνονται σε επισυναπτόμενο κατάλογο που ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού, με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα για τη χορήγηση άδειας χρήσης των αρχαιολογικών χώρων και των ιστορικών τόπων θα κατατίθεται αίτηση στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, ένα μήνα πριν από την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων υποχρεούται να απαντήσει στο αίτημα, εντός πέντε ημερών από την υποβολή του. Στην περίπτωση που η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων θεωρεί ότι η εκδήλωση δεν συνάδει με το χαρακτήρα του μνημείου, θα παραπέμπει την υπόθεση στην αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στόχος να αποφεύγονται γραφειοκρατικές διαδικασίες και να απλοποιούνται οι αποφάσεις για την παραχώρηση των μνημείων.

Βασική προϋπόθεση, σύμφωνα με την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, οι εκδηλώσεις αυτές να διακρίνονται για την ποιότητα, την αισθητική και την καλλιτεχνική τους αξία ενώ απαγορεύεται αυστηρά η χρήση πυροτεχνημάτων, καπνογόνων, φωτοβολίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών, η χρήση και ρίψη για ειδικά σκηνοθετικά τεχνάσματα. Επίσης αποκλείονται μεγάλες και βαριές κατασκευές που ενδέχεται να "τραυματίσουν" τα μνημεία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags