Facebook Pixel "Η ευρωζώνη είτε θα ενισχυθεί, είτε θα αποσυντεθεί"
Life
| 2011-11-26 09:30:00

"Η ευρωζώνη είτε θα ενισχυθεί, είτε θα αποσυντεθεί"

"Η ευρωζώνη είτε θα ενισχυθεί, είτε θα αποσυντεθεί"

Η κρίση χρέους της ευρωζώνης έχει φέρει σε κρίσιμη κατάσταση την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση--από την οποία κατάσταση είτε θα βγει ενισχυμένη ή θα αποσυντεθεί, δήλωσε ο επίτροπος για τις νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις Όλι Ρεν.

"Μπροστά μας έχουμε τώρα ή τη βραδεία αποσύνθεση της ευρωζώνης ή μια σημαντική ενίσχυση της νομισματικής ένωσης", είπε ο Ρεν.

Ο επίτροπος Ρεν αρνήθηκε να σχολιάσει το πολύ μέτριο αποτέλεσμα της δημοπράτησης των γερμανικών ομολόγων την Τετάρτη, με την οποία τα επιτόκιά αυτών αυξήθηκαν και το Βερολίνο αντί των επιθυμητών 6 δισ. ευρώ, τελικά εισέπραξε μόνον 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι δεν έπαψε να αντιτίθεται στην έκδοση ευρωομολόγων μετά τη συνάντησή της με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι στο Στρασβούργο.

Η καγκελάριος είπε ότι συζήτησε με τους άλλους ηγέτες την τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών για την επιβολή μεγαλύτερης δημοσιονομικής πειθαρχίας στην ευρωζώνη, "η οποία δεν έχει καμιά σχέση με τα ευρωομόλογα, τα οποία δεν θεωρώ απαραίτητα".

"Τίποτε δεν άλλαξε, σε σύγκριση με αυτό που είπα χθες", πρόσθεσε η Μέρκελ αναφερόμενη στην ομιλία της στην Μπούντεσταγκ όταν χαρακτήρισε "εξαιρετικά ανησυχητικό και απρόσφορο" το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την Πράσινη Βίβλο για τα ευρωομόλογα, ενώ η κρίση χρέους μαίνεται.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags