Αυτό συνέβη ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια. Βλέπαμε, δηλαδή, συχνά πυκνά έναν Παναθηναϊκό μπλοκαρισμένο, προβλέψιμο, μονότονο, που στο τέλος αγχωνόταν πολύ με μικρομεσαίους αντιπάλους και τα έκανε θάλασσα.

Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι εντελώς διαφορετικός. Στο ΟΑΚΑ δεν χάνει την δυναμικότητά του, δεν στρεσάρεται και καταφέρνει χωρίς πολλά πολλά να κερδίζει τα ματσάκια. Με υπομονή, με πασούλες, με ατομικές ενέργειες, με σιγουριά, αρκετές φορές και με θέαμα.

Μέχρι κι απόψε που οι πράσινοι δεν κάνανε κάτι τρομερό, βάλανε τα γκολάκια τους και πέρασαν ένα ήσυχο απόγευμα, αφού ακόμα κι όταν ο ΟΦΗ μείωσε 2-1 έβαλαν μετά από λίγο το τρίτο γκολ και ηρέμησαν.

Οι παίκτες του Φερέιρα παρουσιάζονται στο γήπεδο με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, χωρίς βαριά πόδια και μπορούν να διασπούν, χωρίς να σπάνε τα νεύρα τους όπως άλλες φορές, τις κλειστές άμυνες. Όχι όπως παλιότερα που μπερδεύονταν και δεν μπορούσαν να βάλουν γκολ με τίποτα, μέχρι που κάποια στιγμή το έτρωγαν κιόλας.

Με λίγα λόγια, ο φετινός Παναθηναϊκός δεν χαρίζει κάστανα, ούτε δίνει δικαιώματα στους αντιπάλους του για εκπλήξεις. Και οι άλλες ομάδες όταν πηγαίνουν στο ΟΑΚΑ ξέρουν ότι θα περάσουν δύσκολο απόγευμα και ότι θα αντιμετωπίσουν έναν Παναθηναϊκό ισχυρό, όχι άνευρο.

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι σε όσα ματς έχει δώσει αυτή τη σεζόν ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ έχει ρίξει τριάρες και τεσσάρες. Έχουμε και λέμε:

Με ΠΑΣ Γιάννενα 3-1, με Εργοτέλη 4-0, με ΑΕΚ 3-2 και με ΟΦΗ 3-1. Σύνολο σε τέσσερα παιχνίδια, εκ των οποίων το ένα ντέρμπι, 13 γκολ!