Ο υπουργός Πολιτισμού τα έριξε σήμερα, και δικαιολογημένα, στην προηγούμενη κυβέρνηση για τους Μεσογειακούς, αλλά πάτησε και μια μπανανόφλουδα.

Συγκεκριμένα ο υπουργός δήλωσε τα εξής: «Ήταν ένα σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης που κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για την Ελλάδα. Δυστυχώς, μεταξύ της Διεθνούς Επιτροπής (ΔΕΜΑ) και της προηγούμενης κυβέρνησης δημιουργήθηκε ένας προϋπολογισμός που ήταν ασήκωτος για οποιαδήποτε χώρα, πόσο μάλλον μια χώρα που βρίσκεται σε κρίση και μειώνει μισθούς.

Ο προϋπολογισμός, όπως ξεκίνησε, ήταν περίπου στα 358 εκατομμύρια, 6 φορές το κόστος των προηγούμενων αγώνων. Από την πρώτη στιγμή είπαμε στη Διεθνή Επιτροπή ότι είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε τους αγώνες αλλά με έναν άλλο προϋπολογισμό. Ο τελευταίος ήταν 130 εκατομμύρια, τον οποίο αρνήθηκε».

Βασικά, η ΔΕΜΑ δεν αρνήθηκε τίποτα. Δέχτηκε τον χαμηλό προϋπολογισμό. Απλά η ελληνική κυβέρνηση δεν μπόρεσε να εγγυηθεί ούτε αυτά τα χρήματα για τους Μεσογειακούς, και συγκεκριμένα τα 130 εκατ. ευρώ. Κι έτσι, μετά το πέρας της προθεσμίας, υποχρεώθηκε η Διεθνής Επιτροπή να πάρει πίσω τους αγώνες. Κι ευτυχώς δηλαδή αφού η Ελλάδα γλίτωσε από ένα έξοδο για αυτούς τους υποβαθμισμένους αγώνες.