Facebook Pixel Πόκερ Νο9: Αυξήσεις με νόημα και… επιχειρήματα
Life
| 2011-12-26 00:07:00

Πόκερ Νο9: Αυξήσεις με νόημα και… επιχειρήματα

Πόκερ Νο9: Αυξήσεις με νόημα και… επιχειρήματα

Μέρες που είναι, ο sportdog δίνει τα φώτα του σε επίδοξους …τζογαδόρους, μέσω των οδηγιών ενός έμπειρου παίκτη. Οι 10 εντολές του πόκερ για …σίγουρη αυτοκτονία!

Η πιο δυνατή κίνηση που μπορεί να κάνει ένας παίκτης στο πόκερ είναι η αύξηση του πονταρίσματος. Πότε, όμως, πρέπει να γίνεται; Δεν αυξάνουμε το ποντάρισμά μας όποτε μας καπνίσει. Σε γενικές γραμμές, η αύξηση πρέπει να γίνεται για κάποιον από τους παρακάτω λόγους
ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΕΡΔΟΣ

Αυτός είναι και ο συχνότερος λόγος αύξησης του πονταρίσματος. Όταν, δηλαδή, πιστεύεις ότι διαθέτεις το καλύτερο φύλλο και αυξάνεις για να μεγιστοποιήσεις το κέρδος σου. Κάτι τέτοιο δουλεύει ακόμη καλύτερα αν θεωρείς πως ο αντίπαλός σου έχει ένα καλό αλλά ελαφρώς χειρότερο χέρι από το δικό σου. Το οποίο, φυσικά, θα τον οδηγήσει στο να μπει δυνατά στην παρτίδα. Εκεί ελπίζεις κι εσύ για να τον μαδήσεις. Αυτός είναι επίσης και ο λόγος που το καλύτερο μέρος για να κάνετε αύξηση στο ποντάρισμα όταν έχετε ένα πανίσχυρο φύλλο είναι μετά το turn, αφού μέχρι τότε ο αντίπαλός σας θα έχει επενδύσει αρκετά χρήματα. Όταν, λοιπόν, έχουν ανοίξει φύλλα κάτω, μαζί και η… όρεξή του, δεν θα μπορεί να κάνει διαφορετικά παρά να σε πληρώσει μέχρι τέλους.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ

Ο τύπος αυτός αύξησης του πονταρίσματος συμβαίνει συνήθως πριν το φλοπ ή, πάνω σε αυτό. Έχεις ένα ισχυρό χέρι αλλά προτιμάς να μην αντιμετωπίσεις πολλούς αντιπάλους. Αυτό το επιδιώκεις για να αυξήσεις τις πιθανότητες σου να είσαι εσύ αυτός με τον καλύτερο συνδυασμό στο τέλος. Είναι ένας από τους λόγους για τον οποίο αυξάνεις το ποντάρισμα πριν από το φλοπ όταν κρατάς μεγάλο ζεύγος (το οποίο παίζει καλύτερα εναντίον λίγων αντιπάλων παρά εναντίον πολλών). Κάθε φορά που πιστεύεις πως έχετε το καλύτερο φύλλο, το οποίο όμως θα είναι ευάλωτο αν παραμείνουν πολλοί παίκτες στην παρτίδα, θα πρέπει να κάνεις raise με την πρώτη ευκαιρία.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ ΔΩΡΕΑΝ
Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού συνηθίζεται όταν κυνηγάς έναν πολύ καλό συνδυασμό. Κάποιος πριν από σένα έχει ποντάρει και γνωρίζεις πως ούτως ή, άλλως θα μπεις στο ποντάρισμα γιατί έχεις στα σκαριά ένα πολύ δυνατό φύλλο. Το οποίο, βέβαια, δεν έχει ολοκληρωθεί. Πρόκειται για μια πολύ καλή ευκαιρία να αυξήσεις το ποντάρισμα. Με την κίνηση αυτή, μπορείς να πετύχεις δύο πράγματα: Πρώτον, δίνεις στον εαυτό σου την δυνατότητα να δει το επόμενο φύλλο δωρεάν, κάτι που θα σου επιτρέψει να κυνηγήσεις τον συνδυασμό που θες όσο φτηνότερα γίνεται και δεύτερον, ενδέχεται να διώξεις κάποιους αντιπάλους και κατά συνέπεια να υπάρξουν κάποια επιπλέον φύλλα με τα οποία τώρα να μπορείς να κερδίσεις την παρτίδα (όπως π.χ. αν κυνηγάς χρώμα στον Άσσο και μετά την αύξηση πετύχεις να έναν παίκτη που κρατά Άσσο, αυτό το φύλλο μπορεί να σας δώσει την νίκη εναντίον του παίχτη που πόνταρε αρχικά. Ασχετα με το χρώμα που έτσι κι αλλιώς ψάχνεις.
Εδώ, πάντως, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και «διάβασμα» των αντιπάλων γιατί δεν είναι καθόλου απίθανο να κάνει κάποιος εκ νέου αύξηση στην δική σου, και να στρέψει τις πιθανότητες του ποτ εναντίον σου.

ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΛΟΦΑ

Οσο απλό ακούγεται. Αυξάνεις το ποντάρισμα ενός αντιπάλου σου επειδή πιστεύεις πως είναι αδύναμος και θες να τον τρομάξεις. Προσπαθείς, δηλαδή, να κερδίσεις την παρτίδα το συντομότερο δυνατόν διότι θεωρείς πως ο αντίπαλός σου θα πάει πιθανότατα πάσο.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags