Αυτό σημαίνει ότι η απεργία που έχει εξαγγελθεί για την Πέμπτη και την Παρασκευή 29 και 30 Δεκεμβρίου θα γίνει κανονικά.
Σήμερα, όπως και την Τρίτη, δημιουργήθηκαν ουρές στις ΔΟΥ, όλης της χώρας, καθώς πολίτες έσπευσαν να διευθετήσουν τις υποχρεώσεις τους. Λόγω της εξαγγελθείσας απεργίας, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας και της έκτακτης εισφοράς.
Ο κ. Βενιζέλος διαμήνυσε στο προεδρείο των εφοριακών ότι η κυβέρνηση θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να κηρυχθεί η απεργία τους παράνομη. Οι ίδιοι πάντως φέρονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν.
Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι αν πραγματοποιηθεί η απεργία τις δύο τελευταίες ημέρες του οικονομικού έτους προκαλεί δυσβάστακτη βλάβη στους δημοσιονομικούς στόχους, καθώς θα παρεμποδιστεί η δημοσιονομική βεβαίωση εσόδων, ζωτικής σημασίας για την Πολιτεία και τους πολίτες.
Τα αιτήματα των εφοριακών
Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας έθεσαν στον υπουργό Οικονομικών μία σειρά από ζητήματα, με κορυφαίο την ανάγκη αποκατάστασης του ηθικού κύρους των στελεχών του υπουργείου.
Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την απόφασή του να διεξαχθούν έκτακτοι έλεγχοι των φορολογικών δηλώσεων και του «πόθεν έσχες» του προσωπικού του ΥΠΟΙΚ, οι οποίοι, σε συνδυασμό με την άρση του τραπεζικού απορρήτου, θα επιτρέψουν να διαμορφωθεί ένα καθαρό τοπίο.
Επίσης, τέθηκαν ζητήματα που συνδέονται με μία σειρά από εργασιακά θέματα, όπως το κίνητρο επίτευξης δημοσιονομικών στόχων, τα έξοδα κίνησης, οι ρυθμίσεις δανείων μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ζητήματα που αφορούν το ΤΕΑΔΥ αλλά και ζητήματα που αφορούν την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ, στο πλαίσιο της "Εθνικής Στρατηγικής για την Αναδιοργάνωση της Φορολογικής Διοίκησης".
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε στην Ομοσπονδία ότι ο διάλογος πρέπει να θεωρηθεί θεσμικός, οργανωμένος, ανοικτός, καλόπιστος και περιμένει να εξειδικευτούν οι θέσεις και να υποβληθούν συγκεκριμένες προτάσεις, το ταχύτερο δυνατόν.

ΠΗΓΗ: news247.gr