Facebook Pixel Τέμπη: Η φωτογραφία της χρονιάς - ΑΥΤΗ είναι η Ελλάδα - Παράδειγμα για όλο τον κόσμο (ΦΩΤΟ)
Life
| 2023-03-02 14:53:00

Η φωτογραφία της χρονιάς - ΑΥΤΗ είναι η Ελλάδα - Παράδειγμα για όλο τον κόσμο (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Η φωτογραφία της χρονιάς - ΑΥΤΗ είναι η Ελλάδα - Παράδειγμα για όλο τον κόσμο (ΦΩΤΟ)

Μπορεί σαν χώρα να έχουμε... χίλια στραβά, αμέτρητα λάθη και τραγικές επιλογές. Φάνηκε ακόμα και στο δυστύχημα στα Τέμπη με τα τραίνα. Όμως υπάρχουν στιγμές που αξίζουν να προβάλουμε και να τις επαναλάβουμε στο μέλλον!

Μεγάλες ανάγκες σε αίμα προκάλεσαν οι δεκάδες εισαγωγές τραυματιών που ανασύρθηκαν από τα τρένα του θανάτου, αλλά το παρήγορο είναι πως υπήρξε αμέσως σημαντική ανταπόκριση.

Για τον λόγο αυτό έγινε και κάλεσμα από το Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας στους πολίτες να σπεύσουν στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας για να δώσουν αίμα. Στις δύσκολες αυτές στιγμές «είναι επιτακτικό να συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε, καθώς υπάρχουν συμπολίτες μας που νοσηλεύονται και έχουν ανάγκες για αίμα» αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΣΑ.

Στη Λάρισα ο Ερυθρός Σταυρός από χθες το πρωί είχε οργανώσει έκτακτη αιμοδοσία και εκατοντάδες ήταν αυτοί που έσπευσαν στην κεντρική πλατεία για να δώσουν αίμα για τους τραυματίες. Στον χώρο της υπαίθριας αιμοδοσίας βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος και από τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη. Ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τους αιμοδότες για την άμεση ανταπόκρισή τους στην έκκληση για αίμα για την ανάγκη περίθαλψης των τραυματιών από το δυστύχημα στα Τέμπη καθώς και τους νοσηλευτές, και στη συνέχεια έγινε και ο ίδιος αιμοδότης.

Την ίδια ώρα το Κέντρο Αίματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας απηύθυνε έκκληση σε κάθε υγιή πολίτη, ηλικίας 18 έως 65 ετών, για εθελοντική αιμοδοσία. Το Κέντρο Αίματος θα λειτουργεί συνεχώς έως τις 8 το βράδυ. Επίσης έκκληση για αιμοδοσία απευθύνει στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου.

Αυτή λοιπόν η φωτογραφία, με τις ουρές από κόσμο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας ώστε να δώσουν οι συμπολίτες μας αίμα, είναι η φωτογραφία της χρονιάς!

Ιδού...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags