Αυτά που έχουν γίνει φέτος με τους τερματοφύλακες του Παναθηναϊκού, δεν έχουν προηγούμενο. Η σεζόν ξεκίνησε με τρεις τερματοφύλακες. Βασικός ο (μουντιαλικός) Τζόρβας, δεύτερος ο (έμπειρος) Κοτσόλης και τρίτος ο (καταϊδρωμένος) Καρνέζης, μετά την αξέχαστη περσινή γκέλα με την ΑΕΚ.

Ο Τζόρβας πουλήθηκε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου στην Παλέρμο και τη συνέχεια την ξέρετε. Από βασικός στον Παναθηναϊκό και "σίγουρος" στην τριάδα των τερματοφυλάκων της Εθνικής που θα ταξιδέψουν το καλοκαίρι στο Euro-2012, ψάχνει φανέλα βασικού. Ωστόσο, αυτός είναι ο τελευταίος που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή τον Παναθηναϊκό, έστω κι αν έχει "χτυπήσει" τατουάζ το τριφύλλι στο πόδι του.

Ο Κοτσόλης, πάντως, δεν εκμεταλλεύτηκε, ως "δεύτερος", την αποχώρηση του Τζόρβα, καθώς οι διαδοχικοί τραυματισμοί τον κράτησαν πίσω. Έτσι, στο ματς της 3ης αγωνιστικής ο Καρνέζης πήρε την -θεωρητικά- τελευταίο ευκαιρία του και την "έκαψε" κι αυτή, με μια αποβολή μόλις στο 3ο λεπτό. Τότε όλοι θεώρησαν πως το κεφάλαιο Καρνέζης έκλεισε οριστικά για τον Παναθηναϊκό...

Και άνοιξε αυτό του Καπίνο! Ο μικρός, στα 17 του, έπεσε στα βαθιά, μπαρουτοκαπνίστηκε σε εκτός έδρας ντέρμπι με ΠΑΟΚ στην Τούμπα και Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκη", έδειξε χαρακτήρα κι έφτασε μέχρι την Εθνική, σε ένα απίστευτο τρίμηνο για την καριέρα του. Κάποιοι έφτασαν να μιλούν για τον "Έλληνα Κασίγιας" κι ο Παναθηναϊκός έδειχνε να βρίσκει στο πρόσωπο του πιτσιρικά τον τερματοφύλακα που έψαχνε χρόνια.

Κι ήρθε το 2012. Και χωρίς ο Καπίνο να κάνει κάποια χοντράδα, ο Φερέιρα αποφασίζει να κάνει την έκπληξη και να δώσει άλλη μια ευκαιρία και φανέλα βασικού στον Καρνέζη στο ματς με την Κέρκυρα, προκειμένου να είναι "ζεστός" στο νοκ-άουτ παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανιώνιο. Στη Νέα Σμύρνη ο Καρνέζης τα πάει καλά. Ίσως είναι ο μόνος που δεν ευθύνεται για τον αποκλεισμό. Κάνει κάποιες αποκρούσεις, πιάνει κι ένα πέναλτι, δείχνει σε καλή κατάσταση και παρότι αμφισβητείται ακόμα από τον κόσμο, βάζει δίλημμα στον Φερέιρα ενόψει "Ζωσιμάδων": να παίξει ο σταθερός και βασικός Καπίνο ή ο φορμαρισμένος -κατά τα φαινόμενα- Καρνέζης.

Ο Φερέιρα παίρνει το ρίσκο. Καρνέζης και στα Γιάννινα. Ο Ορέστης γίνεται ήρωας του αγώνα, γλιτώνει τον Παναθηναϊκό από πολλά γκολ, δίνει τις απαντήσεις του σε όσους τον αμφισβήτησαν, δείχνει να σώζει με ένα ματς μια ολόκληρη καριέρα.

Μέχρι που κάποιοι είπαν πως αν μείνει αυτός βασικός στον Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος της σεζόν, θα βάλει και υποψηφιότητα για Euro! Εδώ, βέβαια, τίθεται το ερώτημα τι θα γίνει με τον Καπίνο, που από βασικός -και- στην Εθνική, κινδυνεύει να γίνει ρεζέρβα του μέχρι πρότινος "τελειωμένου" Καρνέζη.

Απαντήσεις, μάλλον, δεν μπορεί να δώσει κανείς. Είπαμε, στον φετινό Παναθηναϊκό τα έχουμε δει όλα με τους τερματοφύλακες. Οπότε, μην αποκλείσετε τίποτα. Μέχρι και να δούμε τον ...Κοτσόλη στο Euro!