Facebook Pixel Δώστε σημασία οι Χαλανδραίοι! Να γιατί η περιοχή σας χρειάζεται ιστορικό και λαογραφικό μουσείο
Life
| 2023-05-31 02:31:00

Δώστε σημασία οι Χαλανδραίοι! Να γιατί η περιοχή σας χρειάζεται ιστορικό και λαογραφικό μουσείο

Sportdog Team
Δώστε σημασία οι Χαλανδραίοι! Να γιατί η περιοχή σας χρειάζεται ιστορικό και λαογραφικό μουσείο

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Αγίου Γεωργίου Χαλανδρίου, ο Σύλλογος Επιστημόνων Χαλανδρίου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Χαλανδρίου Ρίζες, πραγματοποίησαν εκδήλωση για την Μικρά Ασία και το Χαλάνδρι.

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Χαλανδρίου βράβευσε το Σύνδεσμο Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Χαλανδρίου Ρίζες καθώς και την Ένωση Ποντίων Χαλανδρίου ο Ακρίτας, όπου ο πρόεδρος της Δημήτρης Παρασκευόπουλος τόνισε την ευθύνη της μνήμης για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος κειμηλίων του Συλλόγου Ρίζες, Νίκος Καραμπουρνιώτης τόνισε την αλληλεγγύη των Μικρασιατών και τον κόπο του Συλλόγου Ρίζες ώστε να ξεκινήσει να ιδρύει η πόλη ένα Μουσείο Ιστορίας και Λαογραφίας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ρίζες Κώστας Αυγερινίδης, αναφέρθηκε στο ποσό αναγκαίο είναι να γίνει στην πόλη κάτι το οποίο σε άλλες περιοχές της Ελλάδας υπάρχει εδώ και χρόνια.Τις δαπάνες που έχει κάνει ο Σύλλογος καθώς και για τη σπουδαία ανταπόκριση του κόσμου που εμπιστεύεται στο Σωματείο Ρίζες οικογενειακά και ιστορικά κειμήλια.

Την εκδήλωση πλαισίωσε ως κεντρικό πρόσωπο η κυρία Μιμή Ντενίση η οποία βραβεύθηκε από το Σύλλογο Επιστημόνων για την προσφορά της στην τέχνη και την ταινία Σμύρνη μου Αγαπημένη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags