Facebook Pixel Άλκης Καμπανός: Νέα εξέλιξη στη δίκη για τον Άλκη - Τι πρότεινε η εισαγγελέας για τα ελαφρυντικά - Χειροκροτήματα στην αίθουσα! (Vid)
Life
| 2023-07-12 11:24:00

Νέα εξέλιξη στη δίκη για τον Άλκη - Τι πρότεινε η εισαγγελέας για τα ελαφρυντικά - Χειροκροτήματα στην αίθουσα!

Sportdog Team
Νέα εξέλιξη στη δίκη για τον Άλκη - Τι πρότεινε η εισαγγελέας για τα ελαφρυντικά - Χειροκροτήματα στην αίθουσα!

Η πρόταση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από φίλους και συγγενείς του 19χρονου Άλκη που βρίσκονται εντός της δικαστικής αίθουσας.

Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους 12 καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, εισηγήθηκε προς τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, η εισαγγελέας της έδρας, Κυριακή Κλιάμπα.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενη σε αποφάσεις του Αρείου Πάγου, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο σύννομος βίος δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο, η ενασχόληση κατηγορουμένου με τα ναρκωτικά αναιρεί τον πρότερο σύννομο βίο και πως το λευκό ποινικό μητρώο συνεκτιμάται με το δικαστήριο.

Αναφορικά με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας τόνισε πως η μεταμέλεια του υπαιτίου σύμφωνα με τον Άρειο πάγο πρέπει να είναι ειλικρινής. «Δεν συνιστά ειλικρινή μετάνοια η απλή δήλωση συγγνώμης», υποστήριξε η εισαγγελέας.

Όσον αφορά στο ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη σημείωσε πως το άτομο θα πρέπει να έχει αποτινάξει το παρελθόν και να έχει αλλάξει τρόπο ζωής, αναφερόμενη ξανά σε απόφαση του Αρείου Πάγου.

Τα ελαφρυντικά που αιτήθηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των 12 κατηγορουμένων για λογαριασμό των εντολέων τους αφορούν την μετεφηβική ηλικία (για όλους), τον σύννομο βίο (ζητήθηκε για τους 11 από τους 12), την ειλικρινή μεταμέλεια και τη μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά (κατά περίπτωση αυτά τα δύο).

Η πρόταση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από φίλους και συγγενείς του 19χρονου Άλκη που βρίσκονται εντός της δικαστικής αίθουσας. Η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags