Facebook Pixel "Τσιγαρέλι, το φαγητό των φτωχών": Ο ελληνικός μεζές του καλοκαιριού για τον οποίο κάνουν ουρά οι τουρίστες (Pics)
Life
| 2023-07-12 22:48:00

"Τσιγαρέλι, το φαγητό των φτωχών": Ο ελληνικός μεζές του καλοκαιριού για τον οποίο κάνουν ουρά οι τουρίστες (Pics)

Sportdog Team
"Τσιγαρέλι, το φαγητό των φτωχών": Ο ελληνικός μεζές του καλοκαιριού για τον οποίο κάνουν ουρά οι τουρίστες (Pics)

Μια από τις πιο γνωστές συνταγές που θα συναντήσετε εάν επισκεφθείτε το νησί της Κέρκυρας είναι τα τσιγαριαστά χόρτα ή τσιγαρέλια όπως τα αποκαλούν στο νησί. Πρόκειται για διάφορα άγρια χόρτα τα οποία τρώγονται στην Κέρκυρα κατά τη διάρκεια κυρίως της Σαρακοστής, αλλά και ολόκληρο τον χρόνο. Επίσης, ειδικά το καλοκαίρι που το νησί κατακλίζεται από τουρίστες, τα τσιγαρέλια αποτελούν εκλεκτό έδεσμα.

Η συνταγή είναι αρκετά πικάντικη και οι ρίζες της βρίσκονται στο μακρινό παρελθόν όταν οι Κερκυραίοι χωρικοί, μη έχοντας τι άλλο να φάνε, μάζευαν άγρια χόρτα από τα χωράφια τους και για τον εμπλουτισμό της γεύσης τους, συνήθιζαν να τα τρώνε με την προσθήκη μπόλικης κόκκινης πάπρικας, για αυτό άλλωστε αποκαλείται και φαγητό των φτωχών. Η Κέρκυρα άλλωστε φημίζεται για τα αγριολάχανα που μπορεί κανείς να συλλέξει, ειδικά στα χωριά του νησιού καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα στο menshouse.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags