Πρόκειται για τον κατάλογο των φυσικών προσώπων οφειλετών του δημοσίου - με χρέη πάνω απο 150.00 ευρώ - ενώ έχει προηγηθεί και η δημοσιοποίηση της λίστας με τις επιχειρήσεις - οφειλέτες.
Συνολικά και οι δύο κατατηγορίες έχουν ληιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ύψους 42 δισ ευρώ μέρος των οποίων επιχειρεί να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών, τόσο με τη νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές - σε έως και 60 δόσεις - όσο και με την πρόσληψη δικηγορικών εταιριών και συμβούλων και εισπρακτικών εταιρών που θα αναλάβουν περάσουν απο το "ψιλό κόσκινο" τα περιουσιακά στοιχεία όλων των μεγαλοοφειλετών.
Ο στόχος για το δημόσιο, στην προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος και περιορισμού του δημόσιου χρέους, είναι να διεκδικήσει με κατασχέσεις και πλειστηριασμους τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών και να εισπράξει μέρος των οφειλών τους.
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, στη λίστα των φυσικών προσώπων μεγαλοοφειλετών του δημοσίου υπάρχουν και περιπτώσεις φορολογούμενων για τους οποίους είναι αμφίβολο αν το δημόσιο θα μπορέσει να εισπράξει έστω και μέρος των οφειλών του.
Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται ο λογιστής Νίκος Κασσιμάτης από τη Θεσσαλονίκη που έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ και χρωστά συνολικά στο δημοσιο 952 εκατομμυρια ευρώ.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο