Ο Αχιλλέας Μπέος έκανε λόγο για πρωτόγνωερες καταστάσεις εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Μαγνησία και των εκρήξεων σε αποθήκη πυρομαχικών.

Ο δήμαρχος της θεσσαλικής πόλης μίλησε στο τοπικό ραδιόφωνο «Ράδιο Βέρα», τονίζοντας ότι αυτό, που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στη Νέα Αγχίαλο και τις γύρω περιοχές, δεν έχει προηγούμενο, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από όσα είδαμε τις προηγούμενες ημέρες σε Ρόδο, Κέρκυρα και αλλού.

«Δεν έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα, στα 2-3 χιλιόμετρα από μία κατοικημένη περιοχή να ακούγονται εκρήξεις βλημάτων, τζαμαρίες καταστημάτων να σπάνε και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Συνιστώ, όμως, ψυχραιμία, για να εκκενώσουμε! Να αφήσουμε τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους. Τι να πούμε εμείς; Ο Βόλος μάνα καίγεται», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

Όταν ρωτήθηκε, δε, για τη μεγάλη σύσκεψη το πρωί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στον Βόλο, στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο ίδιος και υπηρεσιακοί παράγοντες, απάντησε χαρακτηριστικά: «Του κ@λου σύσκεψη κάναμε»!

Μιλώντας, εξάλλου, νωρίτερα στην ΕΡΤ, ο Αχιλλέας Μπέος απηύθυνε έκκληση στον κόσμο, που δεν το έχει ήδη κάνει, να απομακρυνθεί άμεσα από την περιοχή, τονίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης.

«Μια μεγάλη έκρηξη, Παναγία βοήθα. Είναι μέσα από τα αποθέματα καυσίμων, πυρομαχικών, εκρηκτικών. Χαμός, από την ταξιαρχία και την 111 πτέρυγα μάχης. Όπως βλέπετε, τα λεωφορεία κινούνται. Έχει φέρει ο Δήμος Βόλου έξι λεωφορεία να πάρουν τον κόσμο, ασθενοφόρα, από τη θάλασσα εθελοντές με σκάφη να φύγει. Κάνω έκκληση στον κόσμο να απομακρυνθεί από την ευρύτερη περιοχή της Αγχιάλου», ανέφερε αρχικά.

Σε ερώτηση για την εκκένωση της περιοχής, απάντησε: «Κατά 80% η Αγχίαλος έχει εκκενωθεί. Κάνω έκκληση στον κόσμο να φύγει, προέχει η ασφάλεια και η ανθρώπινες ζωές και μετά η περιουσίες. Κάντε μου τη χάρη σας παρακαλώ πολύ βοηθήστε να εκκενωθεί όλη η Αγχίαλος. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί, ο Θεός να βάλει το χέρι του».