Σε εξέλιξη είναι η έρευνα των Αρχών για τα επεισόδια το βράδυ της Δευτέρας 07/08 στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, στα οποία Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με τη βοήθεια Ελλήνων συνεργών τους, επιτέθηκαν σε φιλάθλους των κιτρινόμαυρων, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, μετά τις συλλήψεις και τις προφυλακίσεις των 105 χούλιγκαν, έχει επικεντρωθεί στο οπτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τις κάμερες της περιοχής, στα φονικά αυτοσχέδια αντικείμενα που βρέθηκαν στον χώρο των επεισοδίων καθώς και στην εξέταση του DNA των συλληφθέντων.

«Δεν είχα κανένα μαχαίρι»

Οι 105 προφυλακισμένοι χούλιγκαν, στις απολογίες τους στους ανακριτές, αφού αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, υποστήριξαν ότι ήρθαν στην Ελλάδα για διακοπές και πως δεν έχουν σχέση με τους οργανωμένους ακροδεξιούς οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Μάλιστα 23χρονος Κροάτης κατηγορούμενος, είπε στην απολογία του πως το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα του δεν ανήκει στον ίδιο.

«Όταν φτάσαμε πλησίον του γηπέδου δεχτήκαμε επίθεση και έγιναν επεισόδια. Ήμουν στον χώρο αλλά δεν είχα ενεργό συμμετοχή. Δεν είχα κανένα μαχαίρι, ούτε καν είδα κάποιον από εμάς να κρατάει μαχαίρι. Δεν είχα καμία επαφή με κανέναν οπαδό της ΑΕΚ. Μετά από λίγο το συμβάν τελείωσε και φύγαμε.

»Αργότερα μας σταμάτησαν οι αστυνομικοί και παραδόθηκα χωρίς την παραμικρή αντίδραση. Όταν μας είχαν κάτω οι αστυνομικοί, ένας από αυτούς βρήκε πίσω μου στο οδόστρωμα ένα μαχαίρι το οποίο θεώρησε δικό μου. Εγώ από την πρώτη στιγμή του είπα ότι αυτό δεν είναι δικό μου και δεν το έχω ακουμπήσει ποτέ».

Οι Αρχές, εξετάζοντας οπτικό υλικό και αποτελέσματα από DNA και αποτυπώματα προσπαθούν να φτάσουν στον δράστη ή τους δράστες της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Πηγή: megatv.com