Facebook Pixel Τελεσίγραφο τρόικας: Κόψτε μισθούς να πάρετε χρήματα
Life
| 2012-01-27 18:00:00

Τελεσίγραφο τρόικας: Κόψτε μισθούς να πάρετε χρήματα

Τελεσίγραφο τρόικας: Κόψτε μισθούς να πάρετε χρήματα

Δραματική τροπή παίρνουν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματούχοι δεν κάνουν πίσω σε καμία από τις απαιτήσεις τους.

Η αντιπρόταση της κυβέρνησης για τη σωτηρία του κατώτατου μισθού και του δώρου, φαίνεται ότι δεν έπεισαν με τους τροϊκανούς να ζητούν νέες θυσίες ώστε να πάρει η Ελλάδα το νέο πακέτο στήριξης.

Οι πιέσεις της τρόικας προς το υπουργείο Εργασίας συνεχίστηκαν, καθώς φαίνεται ότι επιμένουν στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, όπως και στη μείωση του κατώτατου μισθού.
Επίσης, απαιτούν μεσοσταθμική μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 20% περίπου, με πεδίο την κατάργηση επιδομάτων και ωριμάνσεων, αλλά και "πάγωμα" μισθών για τρία χρόνια, καθώς θεωρούν ιδιαίτερα υψηλό το μισθολογικό κόστος.
Η στάση της τρόικας προκαλεί κρίση στην κυβέρνηση και απειλεί τη συνοχή της, καθώς είναι δύσκολο να βρεθούν βουλευτές που θα ψηφίσουν τις μειώσεις, με δεδομένο ότι οι κοινωνικοί εταίροι δεν θα δεχθούν τις περικοπές.Ήδη ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι δεν θα υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση, καθώς αρκεί ο λόγος της πολιτικής του τιμής και η υπογραφή μόνο του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είναι έτοιμος να παίξει το τελευταίο του χαρτί στις διαπραγματεύσεις, καθώς αναμένεται να διαμηνύσει στην τρόικα, πώς οι απαιτήσεις της είναι πιθανό να ρίξουν την κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: News247.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags