Facebook Pixel Θράκη: Νίκη της Ελευθερίας της Έκφρασης! Ήττα για την οικογένεια Σαδήκ
Life
| 2023-12-19 06:35:00

Νίκη της Ελευθερίας της Έκφρασης! Ήττα για την οικογένεια Σαδήκ

του Γεωπόλδου
Νίκη της Ελευθερίας της Έκφρασης! Ήττα για την οικογένεια Σαδήκ

Αθώωση του δημοσιογράφου από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, κρίνοντας δηλαδή επί της ουσίας ότι τα επίμαχα δημοσιεύματα δεν περιείχαν ψευδή στοιχεία.

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης / Komotinipress.gr

ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΣΙΩΠΗΘΗΚΕ – Δικαστική Ήττα για τον χορηγό του Πανθρακικού κι εκπρόσωπο τουρκικών συμφερόντων στην Ελλάδα κ. Λεβέντ Σαδήκ. Επεκράτησε η ελευθερία της έκφρασης και η Δικαιοσύνη

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη (13/12/2023) μετά απο 7,5 χρόνια, η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης με κατηγορούμενο τον δημοσιογράφο κι εκδότη της εφημερίδας trakyansesi κ. Αμπντουλαχήμ Δεδέ για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης που αφορούσε δημοσιεύματα του εκδότη και δημοσιογράφου στο με μηνυτή τον Αρχι-Εγκάθετο κ. Λεβέντ Σαδήκ.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο μετά από την εξονυχιστική διερεύνηση της υπόθεσης αποφάσισε ομόφωνα την αθώωση του δημοσιογράφου από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, κρίνοντας δηλαδή επί της ουσίας ότι τα επίμαχα δημοσιεύματα δεν περιείχαν ψευδή στοιχεία.΄Ο Εισαγγελέας επεσήμανε ότι δεν είναι συκοφαντικά τα όσα ισχυρίζεται στα κείμενα του ο κατηγορούμενος και πρότεινε την αθώωσή του.

Δικηγόρος του κ. Αμπντουλαχήμ Δεδέ ήταν ο κ. Χρ. Χατζηπέμου ενώ δικηγόρος του κ. Λεβέντ Σαδήκ η κ. Σοφία Σαριπανίδου.

Από την αίθουσα απουσίαζαν ο Λεβέντ Σαδήκ Αχμέτ και η προταθεισα ως μάρτυρας κ. Ισίκ Σαδήκ Αχμέτ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags