Facebook Pixel Έκλεισε το ραδιόφωνο της Εκκλησίας!
Life
| 2012-02-08 19:44:00

Έκλεισε το ραδιόφωνο της Εκκλησίας!

Έκλεισε το ραδιόφωνο της Εκκλησίας!

Λουκέτο στον ραδιοφωνικό σταθμό έβαλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας, με την δικαιολογία πως κατά την σημερινή σύσκεψη όπου θα υπήρξε συζήτηση για τις περικοπές, δεν παρέστησαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων. Για ένα ακόμα χρόνο στην ΕΡΤ η Στάη.

Τα προβλήματα στα ΜΜΕ έχουν πάρει την μορφή καταιγίδας και σήμερα ήρθε η σειρά να το νιώσουν στο πετσί τους και οι εργαζόμενοι στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας. Μετά την σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, αποφασίστηκε η αναστολή της εκπομπής του ραδιοφώνου, λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Η αφορμή σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, ήταν πως σήμερα ήταν προγραμματισμένη συνάντηση με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων προκειμένου να υπάρξουν μειώσεις στους μισθούς, αλλά δεν προσήλθαν με συνέπεια να παρθεί αυτή η απόφαση.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Πατρών κ. Χρυσόστομο, οι οποίοι είχαν ορισθεί ως Τριμελής Επιτροπή για να συζητήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, σήμερα, 8.2.2012 και ώρα 11 π.μ., για το ενδεχόμενο συνάψεως επιχειρησιακής συμβάσεως, για την ανάγκη μειώσεως των μισθολογικών αποδοχών του προσωπικού λόγω της αδυναμίας καλύψεως του ελλείμματος για το τρέχον έτος και προκειμένου να αποφευχθεί οπωσδήποτε η απόλυση εργαζομένων. Οι Αρχιερείς ανέφεραν στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο ότι δεν εμφανίσθηκε κανείς εκπρόσωπος η εκπρόσωποι των εργαζομένων κατά την ορισθείσα σημερινή συνάντηση. Κατόπιν αυτών, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, εξαιτίας των ανελαστικών και πιεστικών οικονομικών δεδομένων, αδυνατεί να εξακολουθήσει την λειτουργία του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και απεφάσισε την άμεση αναστολή της εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος του Σταθμού».


Μένει ΕΡΤ η Στάη


Για ένα ακόμα χρόνο θα παραμείνει στην ΕΡΤ η Έλλη Στάη, καθώς στο σημερινό Δ.Σ της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, εγκρίθηκε η πρόσληψη της γνωστής δημοσιογράφου ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ), με ετήσια σύμβαση.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του Δ.Σ έχουν ως εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. στην τελευταία συνεδρίασή του (Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012) ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

1. Ενέκρινε τον προϋπολογισμό διαχειριστικής χρήσης 2012 της εταιρείας. Το σύνολο των εισροών αναμένεται να φθάσει τα 311.220.000 ευρώ και το σύνολο των εξόδων τα 247.300.000 ευρώ. Αποφασίστηκε η τριμηνιαία αποδέσμευση των κονδυλίων προς τις Γενικές Διευθύνσεις – σύστημα, το οποίο θα λειτουργήσει ως δικλείδα α-σφαλείας για τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας. Επίσης, αποφασί-στηκε να μην υποβληθεί και το 2012 αίτημα για οικονομική ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
2. Ενέκρινε τη διάθεση ποσού από το ανταποδοτικό τέλος σε δημόσιους φορείς, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Το ακριβές ποσό θα διευκρινιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.
3. Ενέκρινε την πρόσληψη της δημοσιογράφου Έλλης Στάη, ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ). Η διάρκεια της σύμβασης είναι ετήσια.

4. Αποφάσισε τη συγκρότηση επταμελούς επιτροπής επιλογής – αξιολόγησης για την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ). Η επιτροπή θα αποτελείται από τους Γενικούς Διευθυντές, τον Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού, έναν εκπρόσωπο της ΠΟΣΠΕΡΤ και έναν δικηγόρο από τη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών. Η επιτροπή θα έχει τη δυνατότητα να συγκροτεί με απόφασή της υποεπιτροπές για την αξιολόγη-ση των επιμέρους συμβασιούχων, οι οποίες θα αποτελούνται από τους Προϊσταμένους Διευθύνσεων ή Τμημάτων των επιμέρους Γενικών Διευθύνσεων και έναν εκπρό-σωπο των εργαζομένων, ανάλογα με τον κλάδο από τον οποίο προέρχεται η ειδικότη-τα. Οι επιμέρους υποεπιτροπές θα εξετάσουν και θα αξιολογήσουν τους συμβασιού-χους βάσει κριτηρίων (μορίων) που έχουν αποτυπωθεί από τα στοιχεία της Διεύθυν-σης Ανθρώπινου Δυναμικού. Οι εισηγήσεις τους θα ελεγχθούν από την Κεντρική Επι-τροπή, η οποία με τη σειρά της θα υποβάλει τις προτάσεις της στο Διοικητικό Συμ-βούλιο.
5. Ενημερώθηκε από την Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων κυρία Φωτεινή Γιαννουλάτου για τη φετινή διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.
6. Συζήτησε θέματα που αφορούν στη λειτουργία της εταιρείας κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων».

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags