Να ενώσουν τις παραδοσιακά πολλές, διαφορετικές τάσεις στις τάξεις των οπαδών, οι οποίοι έβγαζαν ...κουμπούρια στις μεταξύ τους αντιπαλότητες στοχοποιώντας πρόσωπα και καταστάσεις, σε μία και μοναδική: την αδιαφορία για όλους και για όλα, ακόμα και για την ίδια την ομάδα.

Ποιος δεν θυμάται τα εντός έδρας παιχνίδια της ΑΕΚ, μέχρι πρόσφατα, στα οποία στηνόταν μικρά συλλαλητήρια κατά της διοίκησης Αδαμίδη, αλλά και των παλαιότερων; Κι αυτό δεν ήταν φετινό φαινόμενο, καθώς παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια η κιτρινόμαυρη εξέδρα είχε στο "στόχαστρό" της όλους όσους έταζαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες στην ομάδα, αλλά και διάφορους "προδότες", ψηλούς και ...κοντούς.

Και, τώρα, που η Ένωση βρίσκεται, ίσως, στο κρισιμότερο σταυροδρόμι της σύγχρονης ιστορίας της, οι οπαδοί φωνάζουν πως είναι... απόντες! Τι άλλο να κάνουν, δηλαδή, όταν βλέπουν, διαβάζουν και ακούνε όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα στην ομάδα, από παλιούς και νέους παράγοντες και μετόχους; Ενδεικτική είναι η ...ελάχιστη παρουσία τους στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι, εναντίον του Πανιωνίου, όπου δεν ακούστηκε το παραμικρό.

Για πρώτη φορά, μετά από καιρό, οι οπαδοί της Ένωσης πήγαν στο γήπεδο για να δούνε το παιχνίδι και όχι για να διαμαρτυρηθούν, ξενερωμένοι και απογοητευμένοι από όσα βλέπουν τόσα χρόνια. Πολύ περισσότερο από την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει η ομάδα σήμερα.

Να παρατηρήσουμε κάτι ακόμα; Το εναλλακτικό σχέδιο σωτηρίας "ΘΕΜΕΛΙΟ 21" περιμένει να μαζέψει μερικά εκ. ευρώ για να διασφαλιστεί το μέλλον της ΑΕΚ από ...αυτούς τους απογοητευμένους οπαδούς. Κάνουν πως δεν βλέπουν και δεν ακούνε ή όντως έχουν αποκοπεί τόσο πολύ από την πραγματικότητα οι παράγοντες της Ένωσης;